Conduşi de pe margine de Ciprian Cîmpianu, oradenii au castigat greu al treilea meci al semifinalei cu Dinamo. După ce se impusesera in primele două partide disputate în bazinul propriu, cu 10-7 şi 8-7, in meciul de la Bucuresti campionii i-au invins pe „alb-rosii” abia la penalty-uri.

CSM Digi Oradea a deschis prima scorul prin Gheorghe Dunca insa Dinamo a fost cea care a intrat cu avantaj la prima pauza gratie unor goluri marcate de la distanta (4-2). In sfertul doi, oradenii au reusit sa egaleze situatia pe tabela de marcaj (4-4), insa la urmatorul atac echipa lui Andrei Iosep a mai punctat o data prin Necsulescu. Campioana a replicat imediat prin Kalman Kadar in timp ce sarbul Vojslav Cupic si-a adus in vantaj la jumătatea confruntării (5-6).

A doua jumatate a meciului a continuat sa fie echilibrată. In repriza a treia cele două echipe au punctat cate o data fiecare. Ultima parte a fost si cea mai spectaculoasa.  Gazdele au reusit sa egaleze prin Alex Simion, si ar fi putut trece chiar la conducere pe tabela de marcaj daca portarul campioanei, Gojko Pijetlovic, nu bloca sutul lui Alex Matei. Imediat oradenii au replicat prin Popoviciu si au facut 7-8. Apoi a venit randul portarului gazdelor, Dragos Stoenescu sa iasa in evidenta. Golkeeperul alb-rosilor a rparat penlaty-ul executat de Kalman Kadar si si-a tinut astfel echipa in meci. Simion a egalat din nou situatia pe tabela de marcaj pentru ca dupa un minut fundasul oradean Kadar sa puncteze pentru 8-9. Dinamovistii nu au cedat  si Andrei Georgescu a marcat golul de 9 la 9 care a trimis practic meciul la penalty-uri.

La aruncările de departajare  Gojko Pijetlovic, a reusit sa pareze sutul dinamovistului Andrei Georgescu, in timp ce au oradenii au inscris toate cele cinci penalty-uri.

Campioana din ultimii opt ani, CSM Digi Oradea va juca în ultimul act al Superligii cu învingătoarea din cealaltă semifinală, in care se intalnesc Sportul Studenţesc Corona şi Steaua Bucureşti. Scorul  general este 1-1. Semifinalele se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Tiberiu Negrean (CSM Digi Oradea): „Noi nu suntem chiar atat de fericiti dupa acest meci dar cu toate astea avem o fericire in adancul sufletului nostru ca am  reusit sa ne  calificam in finala. Nu am reusit sa prestam un joc foarte bun, cu toate ca dupa parerea mea scorul ar fi trebuit sa fie altul daca nu am fi primit niste goluri de la distanta.Probabil a fost si o mica presiune si dorinta de a demonstra cu noul antrenor. Toate s-au adunat, dar ne bucuram ca pana la urma am reusit sa castigam”.

Alex Matei (Dinamo): „A fost dupa parerea mea cel mai frumos meci. Din pacate pentru noi s-a terminat cu o infrangere, dar eu sunt foarte multumit de atitudinea colegilor mei de echipa. Astazi am fost o echipa in bazin, Dinamo Bucuresti, in sensul de colectivitate si asta s-a vazut. Tin sa le multumesc tuturor pentru ca s-au daruit si si-au dorit foarte mult victoria, din pacate asa cum e in sport astazi a fost o invingatoare si o infranta. Noi am fost cea de-a doua dar tinem capul sus si avem sperante pentru finala pentru locul trei.

Superliga Nationala

Play-off – Semifinale

Locurile 1-4

Vineri 17 aprilie

Dinamo – CSM Digi Oradea 13-14 (4-2, 1-4, 1-1, 3-2;4-5)

Dinamo: , David Bota, Adrian Enciu, Andrei Prioteasa, James Ciaran 1, Ionut Vranceanu 1, Alex  3 (1 pen), Demeter , Alex Sfarle, Marian Constantin, Andrei  1,  Ion Necsulescu 1, Berttini, Alex Simion 2. Antrenor: Andrei

CSM Oradea: Gojko Pjetlovic, Roland Szabo,  Tiberiu Negrean, Milos Korolija, Catalin Alexa, Alex Popoviciu 2, Adam Freundlich, Vojslav Cupic 1, Andrei Cretu, Gheorghe Dunca 1, Ramiro Georgescu 3, Kalman Kadar 2, Dorin Cretu, Bogdan Cimpianu. Antrenor: Dorin Costras.

Superioritati numerice: Dinamo 5/3 si CSM 8/2

Penalty-uri: Dinamo 1/1 si CSM 2/0

Arbitrii: Mihai Balanescu si Petre Gepian

Penalty-uri:  Ciaran James (D) 10-9, Vojslav Cupic (O) 10-10, Matei (D) 11-10 , Popoviciu (O) 11-11, Simion (D) 12-11, R. Georgescu (O) 12-12, A. Georgescu (D) ratat, Korolja (O) 12-13, Szilard (D) 13-13, Negrean (O) 13-14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.