Tricolorii isi doresc o revansa cu  formatia elena dupa  meciul pierdut de la Europenele de la Budapesta, care i-a scos practic din primele 6 locuri ale competitiei. In iulie a.c. România a avut mult ghinion în meciul cu Grecia, fiind invinsa cu 10 la 9 dupa ce conducea cu un gol și mai erau doar 45 secunde de joc. O victorie atunci ar fi însemnat un bilet către Campionatele Mondiale de la Kazan.

Pentru Mihnea Gheorghe, cel mai tanar jucator din lotul Romaniei de la Europene, meciurile din Liga Mondiala sunt un nou inceput pentru echipa nationala: „Asa cum ne asteptam dupa Campionatul European, dupa semnarea contractului de catre Dejan, s-au facut niste schimari. Au aparut cativa jucatori tineri, pot spune ca suntem in reconstructie si trebuie sa crestem de la joc la joc. Incercam sa jucam cat mai bine si bineinteles, daca se poate, sa ne luam revansa impotriva Greciei. Presupun ca o se ne obisnuim relativ repede sa juma pe un teren de 25 pe 25 de metri pentru ca am mai facut antrenament intr-un bazin de asemenea dimensiuni. Nu va fi ceva iesit din comun pentru noi, in schimb trebuie sa tratam meciurile foarte serios si sa ne folosim la maximum de ele pentru ca, dupa cum se stie, la anul nu avem competitie oficiala, din cauza faptului ca nu suntem calificati la mondiale, si aceste meciuri din Liga Mondiala sunt un lucru foarte bun pentru noi

Pentru meciul de marti cu Grecia, selectionerul Dejan Stanojevic se va baza pe patru jucători tineri, sub 20 de ani. Daca Marius Tic a mai participat la actiunile primei reprezentative, pentru trei dintre ei va fi primul meci la echipa de seniori: este vorba de Robert Gergelyfi (19 ani, Amefa ), Roland Szabo (18 ani, CSM Digi ), şi Victor Antipa (15 ani, Bucuresti).

Dejan Stanojevic spune ca jucatorii tineri trebuie sa profite de sansa acordata: „Acesti jucatori noi au acum o sansa sa joace si trebuie sa profite de aceasta sansa. In acest moment nu se pune problema de calitate, acum se pune problema de viitor, cine poate evolua in urmatorii ani la echipa nationala. Este nevoie sa intelegem acest lucru. Incepem sa construim o echipa pentru urmatorii 5-6 ani si daca nu incepem acest lucru acum vom avea nevoie de alti doi ani de munca in plus.”

Lotul de 13 jucatori care a facut deplasarea în Grecia este urmatorul: Marius Ţic şi Mihai Drăguşin (portari), Radu, Tiberiu , Dimitri Goanţă, Mihnea , Andrei Creţu, , , Alex Popoviciu, Robert Gergelyfi, Roland Szabo si Victor Antipa.

Meciul Grecia-Romania se joaca marti 17 noiembrie, la Atena, de la ora 18.00. In celalalt meci din grupa Ungaria primeste vizita Slovaciei. partida se joaca La Debrecen, de la ora locala 19.00.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.