La mai bine de sapte luni de zile de cand postul de presedinte al Federatiei Romane de Polo a ramas vacant, in urma decesului lui Anatolie Grinţescu, lumea sportului cu mingea pe apa isi va alege vineri un nou conducator,  în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare. Pentru postul de presedinte s-au inscris doi candidati: Liviu Răducanu (60 de ani) şi Călin Găvruş (46 de ani). Liviu Răducanu este un fost jucator la Dinamo si antrenor al echipei clubului din Sos Stefan cel Mare cu care a cucerit 16  titluri de campion naţional (11 ca sportiv şi 5 ca antrenor). La echpa nationala are  301  meciuri jucate si 133 de goluri marcate. A făcut parte din reprezentativa clasată pe locul 4 la JO de la Montreal 1976 şi pe 9 la JO de la Moscova 1980. In prezent este membru în Comisia Tehnică a COSR. Al doilea candidat, Călin Găvruş, este un fost jucator de polo al echipei Dinamo, si are în palmares patru titluri de campion naţional. A renunţat la polo în 1998.  De 5 ani este jurist într-o multinaţională.

În afara funcţiei de preşedinte vor mai avea loc alegeri pentru un post de vicepreşedinte şi trei membri ai Biroului federal. Cele patru locuri au rămas vacante în urma demisiei din vara a celor care le-au ocupat: Cristian David (vicepreşedinte), Cornel Rusu, Dorin Roşca si Alin Giurgiu (membri). Propusi pentru un  nou mandat, ultimilor doi nu li s-a validat candidatura la funcţiile federale de catre comisia federatiei care le-a şters numele de pe listele de vot. De remarcat este prezenţa printre candidaţii la Biroul federal a celui mai valoros jucător al naţionalei Cosmin Radu.

Adunarea Generală Extraodinară are loc vineri, 12 decembrie (ora 11:00), la etajul 8 din sediul Ministerului Tineretului si Sportului.

Candidaţi

Preşedinte: Liviu Răducanu, Călin Găvruş

Vicepreşedinte: Florin Birta, Alexandru Badea

Membri: Oana Dinulescu, Alexandru Badea, Cristian Cosma, Ilie Gheorghe, Gelu Lisac, Radu Matache, Adrian Alexandrescu, Ovidiu Pocol, Cosmin Radu, Liviu Garofeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.