Liviu Răducanu, fost antrenor al echipei Dinamo, căpitan si antrenor al echipei naţionale, a primit 19 voturi, în timp ce contracandidatul său, Călin Găvruş, a primit 9. Principalele obiective ale noului presedinte sunt crearea unei strategii pe termen lung în poloul românesc, calificarea naţionalei la Jocurile Olimpice din 2016 şi crearea unei formaţii reprezentative de fete la un înalt nivel.

”Cel maLiviu Raducanui important este să susținem echipa națională de polo, fie că este de juniori sau de seniori. Ușor-ușor poloul pe apă din România trebuie să se dezvolte pentru a obține noi performanțe”, a declarat noul președinte al FRP.  „Principalul obiectiv este să putem aşeza federaţia pe poziţii normale. Până acum au fost numai discuţii şi bârfe. Avem multe de făcut în doi ani. În primul rând trebuie să avem grijă de echipa de juniori, care trebuie să participe la Campionatul European, avem de pregătit echipa naţională de seniori, care în 2016 intră în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice şi eu sper ca România să ajungă din nou acolo. Trebuie începută şi o strategie pentru viitor”, a mai spus LIviu Răducanu, care a mai precizat că în opt ani România va avea o echipă feminină competitivă. „Mai avem în vedere echipele de fete. Aici, cluburile trebuie să vină în sprijinul federaţiei şi să înfiinţeze echipe feminine. Cred că în opt ani vom avea şi o echipă bună de fete”.

Federația Română de Polo a rămas fără președinte la inceputul lunii iunie după ce Anatolie Grințescu a decedat, la vârsta de 74 de ani. Grinţescu deţinea funcţia de preşedinte al forului naţional de polo din 2008. Mandatul lui Liviu Răducanu este valabil până în 2016.

Tot vineri, Florin Birta, care a primit 20 de voturi, a fost ales vicepreşedinte al FR Polo, în timp ce contracandidatul său, Alexandru Badea, a primit 8 voturi.

În Biroul Federal au mai fost alesi trei noi membrii: arbitrul internațional Adrian Alexandrescu -26 de voturi, Ovidiu Pocol – 16 voturi, și Oana Dinulescu – 15 voturi. În total au fost 10 candidați la funcția de membru, printre ei numărându-se Cosmin Radu, Gelu Lisac, Radu Matache sau Liviu Garofeanu.

Structura noii conduceri a Federației Române de Polo:

– președinte – Liviu Răducanu
– vicepreședinti– Florin Birta si Florian Niță          
– membri – Adrian Alexandrescu, Ovidiu Pocol, Oana Dinulescu, Mihai Ragea, Cristian Iordache, Virgil Plesca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.