„Prima intalnire cu polo-ul in 2010”

„Părinţii mei au ajuns în Italia în urmă cu vreo 12 de ani. Mi-a fost greu la inceput pentru ca nu stiam limba si nu puteam sa-mi fac prieteni. Dar usor, usor am inceput sa ma descurc”, mărturiseşte Andrei.

„La inceput am facut inot intr-o piscina mai mica din oras, dar nu-mi placeau deloc antrenorii pe care ii aveam si m-am lasat. Un an de zile nu am mai fost pe la bazin. Apoi s-a deschis piscina Marco Galli ( cea care a gazduit  partida Italia – Romania, din Liga Mondiala, in 2013) si mama m-a dus acolo. Pe mine m-a atras mai mult denumirea de „pallanuoto”. Nici nu stiam despre ce sport este vorba, dar eu am vrut sa incerc. Mama nu prea era de acord pentru ca trebuia sa merg mai des la bazin, dar pina la urma am convins-o. Practic prima întîlnire cu polo-ul s-a petrecut in 2010, antrenorul meu fiind Marco De Lungo. Dupa trei saptamani am fost trecut la echipa de Under 13 a clubului. Campionatul trecut am jucat in Serie B cu Tirrena, iar din acest sezon ma antrenez si cu seniorii de la SNC Civitavecchia (locul doi in A2 Sud). De la anul chiar sper sa prind echipa mare”, spune puştiul în vîrstă de 16 ani.

Saptamana trecuta, insotit de mama sa, Octavia Baghiu, Andrei a venit la Bucuresti pentru a da probe la nationala de juniori U17 pregatita de sarbul Dejan Stanojevic. In cele 4 zile petrecute la Izvorani, Andrei i-a atras atenţia selectionerului care l-a trecut pe lista lotului largit.

„A fost grozav sa joc si sa petrec timp de patru zile alaturi de colegii de la nationala pe care i-am cunoscut in cantonament! Am avut parte de momente placute dar si de mult antrenament. Dejan a reusit in cele patru zile sa ma integreze in grup si grupul sa se adapteze cu mine.  Cred că Dejan este un antrenor foarte bun. Stie cum să creeze liniste si confort în apă chiar daca in acelasi în timp el cere o prestatie maxima de la fiecare dintre jucători! In cateva cuvinte:  a fost o experienta frumoasa!”- afirma fundasul lui Civitavecchia.

Eu la echipa mea de club joc cu numarul doi, numarul lui Cosmin Radu, capitanul echipei nationale a Romaniei. Sper sa il intalnesc in viitorul apropiat si chiar mi-ar placea sa joc meciuri alaturi de el.”(Andrei Butuc, junior 16 ani, SNC Civitavecchia)

Andrei intra cu siguranta in vederile nationalei de juniori a Romaniei. In viitor el va concura pentru un loc in echipa. Este un jucator disciplinat, se misca bine in aparare si este un foarte bun inotator. Un baiat cu caracter si cu o mentalitate buna. Romania va continua sa il urmareasca” (Dejan Stanojevic antrenor nationala U17)Antrenament lot juniori Izvorani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.