Tricolorii au intrat deja in a treia saptamina de preatire si sunt munciti serios de selectionerul Dejan Stanojevic care le-a  pregatit cate sapte ore de antrenament pe zi. Antrenamentul de dimineata ajunge chiar și la patru ore și jumătate, insa jucatorii reusesc sa mai zimbeasca dupa tot efortul depus. Chiar tehnicianul sarb le-a spus baietilor ca este important sa faca antrenamentul cu zambetul pe buze.

Înainte de primul antrenament le-am spus că acesta este serviciul lor, dar tuturor vă place să jucaţi polo,  polo-ul pe apa este viaţa voastră aşa că zâmbiţi. De ce sunteţi tot timpul aşa de serioşi? Aşa că încă mai zâmbesc, deci este încă bine.Trebuie sa incercam sa punem bazele unui sistem si unei conceptii de joc.  Trebuie sa avem o idee despre cum trebuie sa arate o echipa nationala, dupa aceea se pot schimba celelalte lucruri, tactica,  tehnica, dar bazele unui antrenament trebuie sa ramana si toata lumea trebuie sa stie cum sa faca acest lucru”, a spus Dejan Stanovejic.

“Este o perioada de acumulare si, vrem, nu vrem, suparati, fericiti, obositi sau odihniti, trebuie sa trecem cu bine peste aceasta perioada de pregatire si sa ne gandim tot timpul mai departe. Se pune accent pe absolut toate componentele pregatirii, in special pe pregatirea fizica si putem sa ne dam seama si sa vedem unde suntem in realitate si cat avem de muncit ca sa ajungem si noi  in viitorul nu foarte indepartat, sa ne batem pentru medalii”, a spus Alexandru Matei.

“Acum imi dau seama de ce sunt sarbii unde sunt. Suntem obositi. Oricum e o perioada grea, de acumulare, dar asa ceva… ! N-am mai stat până acum patru ore și jumătate la un antrenament, acum realizez eu de ce joaca sarbii cum joaca si nu pleaca fara o medalie de la o competitie majora. Asta ne-am dorit! Ceva mai deosebit, o pregatire adevarata”, a spus si portarul Dragos Stoenescu.

„In aceasta perioada ne-am dat seama ca avem foarte mult de muncit. Eu sper sa prind cat mai mult de la Dejan Stanojevic si cat o sa fie antrenor la echipa nationala sa imi formez o baza pentru viitor. Acesta este obiectivul meu” a declarat si unul dintre cei mai tineri jucatori de la lotul national, Mihnea Gheorghe.

Lotul va sta pana sambata la Izvorani, iar de la inceputul lunii iunie se va muta cu antrenamentele la piscina din cadrul complexului sportiv Dinamo. Din iunie se vor alatura  lotului si ultimii doi jucatori convocati, stranierii Dimitri  () si  ( Rijeka, Croatia).

Primul test al tricolorilor in meciuri de verificare va avea loc la turneul international Cupa Dunarii, care se va desfasura la Viena in perioada 13 – 15 iunie.

“Meciurile de la Viena ne prind bine si este un turneu destul de tare, dar nu este ultimul test inainte de Europene. Si acolo o sa ne antrenam, nu mergem doar la meci si seara facem o baie. Stiu ca o sa fie si acolo nenorocire”, a mai spus Dragos Stoenescu. „In cadrul turneului de la Viena suntem in continuare in aceeasi perioada de pregatire. Va fi un prim test dar nu va fi edificator” a completat si Alexandru Matei.

Nationala Romaniei a fost repartizata in grupa A a Campionatului European de la Budapesta. Poloistii tricolori vor debuta pe 14 iulie in compania reprezentativei similare  a Georgiei, partida fiind programata  de la ora 13.00. Romania va juca apoi pe rand cu Italia (15 iulie, ora 16.00), Muntenegru (17 iulie, ora 19.00),  (19 iulie, ora 14.30) si Rusia (21 iulie, ora 13.00).

    antrenament lot national

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.