Tricolorii mici au incheiat ieri pregatirile pentru preliminarii. La finalul saptamanii trecute nationala de juniori a efectuat o ultima pregatire comuna cu reprezentativa similara a Turciei. Echipa pregatita de Dejan Stanojevic  a disputat si cateva meciuri de verificare care l-au ajutat pe antrenor sa-si faca o idee despre plusurile si minusurile echipei. Inainte de plecarea in Polonia, tehnicianul sarb a evaluat jocul echipei pe care a preluat-o in luna ianuarie: „Meciurile cu Turcia ne-au ajutat foarte mult. Aveam nevoie de cateva jocuri de verificare pentru a ne pregati bine pentru preliminarii. Totodata avem programate intr-o zi doua meciuri astfel ca era important sa avem doua antrenamente tari pentru a-i pregati pe baieti pentru ceea ce urmeaza in turneul din Polonia” a afirmat Dejan Stanojevic.

Turneul din Slovacia a fost de asemenea foarte util, iar meciurile cu echipa Turciei ne-au ajutat sa intelegem de ce este nevoie sa fim disciplinati in joc. Este unul din pasii pe care trebuie sa ii dezvoltam mai departe. La turneul din Slovacia, unde sa spunem ca echipele au fost de nivelul nostru, am realizat ca avem probleme si trebuie sa gasim solutii pentru ele. Totodata trebuie sa incercam sa le ascundem in meciurile din turneul de calificare. Este clar ca turneul din Slovacia si aceste meciuri cu Turcia ne-au ajutat sa vedem unde suntem. Problema este insa foarte simpla. Germania, Franta, Slovacia si Turcia inoata mai bine ca noi si cand cineva care este de nivelul tau inoata mai bine este foarte greu sa joci cu ei. De asemenea trag mai bine la poarta decat noi, iar asta inseamna ca au picioare mai bune decat noi. Trebuie sa ne gandim ce vom schimba in viitor” a mai spus tehnicianul sarb.

Dejan Stanojevic a vorbit si despre şansele de calificare la Jocurile Europene: „La finalul turneului din Slovacia, unde am terminat pe ultimul loc, capitanul echipei, Bogdan Remes, le-a spus baietilor <<Daca nu castigam cu Polonia, Israel si Cehia, nu meritam sa fim la Europene>>. Si acesta este adevarul. Avem sansele noastre in Polonia si trebuie sa credem in ele. Dar trebuie sa fim inteligenti si disciplinati in apa si sa profitam de ocaziile pe care le avem pentru a ne califica mai departe” a incheiat antrenorul nationalei de juniori sub 17 ani.

Cei 13 jucatori pe care se vor baza antrenorii Dejan Stanojevic si Ionut Cismaru sunt:

Sergiu Terean, Raul Gavris, David Bota, Viktor Kovats, Bogdan Remes, Alexandru Pantazi, Vlad Georgescu, Richard Huber, Victor Antipa, Vlad Orescovici, Cristian Draghici, Bogdan Dragomir si Cristian Seichei.

Tricolorii mici vor evolua in grupa C, care se  desfasoara in orasul polonez Szczecin. Romania va juca alaturi de , Israel, Cehia si reprezentativa tarii gazda.  Primele doua clasate din se califica la turneul final din Azerbaidjan.

Turneu de calificare CE, Polonia, 12-15 martie 2015

Programul meciurilor

Prima runda, 12 martie 2015

17:oo Cehia – 

18:30 Franta – Polonia

Runda a 2-a, 13 martie 2015

17:00 Romania – Israel

18:30 Cehia – Polonia

Runda a 3-a, 14 martie 2015

10:00 Cehia – Israel

11:30 Romania – Franta

Runda a 4-a, 14 martie 2015

17:30 Franta – Israel

19:00 Romania – Polonia

Runda a 5-a, 15 martie 2015

09:30 Cehia – Franta

11:00 Israel – Polonia

Afis turneu Polonia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.