Budapesta va organiza Campionatele Mondiale de Nataţie din 2017. Anuntul a fost facut astazi intr-o conferinta de presa de premierul ungar, Viktor Orban. În acest sens, a fost semnat un protocol cu directorul executiv al Federaţiei Internaţionale de Nataţie, Cornel Mărculescu.

Iniţial, Campionatul Mondial din 2017 ar fi trebuit să aibă loc la  Guadalajara, dar Mexicul a renunţat in urma cu o luna de zile la organizarea acestuia din cauza crizei financiare.

Premierul ungar a declarat că acesta va fi cel mai mare eveniment sportiv internaţional din istoria Ungariei şi a adăugat că vor fi şi avantaje economice importante pentru ţară, ca urmare a bunei organizări a Campionatului Mondial.

Nu s-au oferit detalii legate de fondurile care vor fi cheltuite pentru găzduirea campionatului, dar Viktor Orban a precizat că va fi elaborat un proiect de lege referitor la organizarea evenimentului şi la dezvoltările necesare, care va fi supus în curând aprobării Parlamentului.

Budapesta primise initial organizarea Campionatelor Mondiale din 2021 iar in urma deciziei de astazi  FINA va trebui sa gaseasca o noua gazda pentru competitia care va avea loc peste sase ani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.