Noul selecționer, Dejan Stanojevic, a condus sâmbătă, la bazinul de la Centrul Olimpic de la Izvorani, prima sa ședință de pregătire cu lotul. La antrenament au fost prezeți 14 jucători, inclusiv  centrul Cosmin Radu, care a revenit la echipa națională după mai bine de un an de pauză. Tehnicianul sârb i-a cucerit pe tricolori încă din primul minut. După ce a fost prezentat de Cristian David, vicepre;edintele federațíei, Dejan Stanojevic le-a vorbit jucătorilor în limba română iar la ședința de pregătire a venit deja cu lucruri noi. „Am rămas cu toți surprinși de cât de bine a invățat limba română, într-un timp atât de scurt„, a declarat Tiberiu Negrean, care a mai spus. „Dejan Stanojevic (n.r.) mi-a lăsat o impresie foarte bună. A venit cu lucruri noi, nu mai inotm așa mult și facem exercitii specifice pentru polo.  Si sunt convins ca toti colegii sunt in asentimentul meu A facut niste exercitii noi pentru noi și pot să spun cele doua ore aau trecut foarte repede am pus la punct mai multe scheme pe care le vom exersa și la turneul din Turcia.” Și cel mai tânăr component al lotului, Mihnea Gheorghe s-a declarat încântat de selecționer: „Fiind un nou început toți suntem cu dorință de muncă. Am învățat foarte multe lucruri. nu cred că vreun antrenor mi-a explicat cum să mă apăr sau cum să atac așa cum mi-a explicat el acuma. Eu unul sunt foarte încântat. Mi s-a părut un om super. Prin simplu fapt că a venit și a vorbit în limba română mi s-a părut ceva extraordinar.” Revenit la echipa națională, Cosmin Radu a vorbit și el despre primul antrenament cu Dejan Stanojevic. „Sunt bucuros că am ocazia să joc din nou pentru România. Cred că toată lumea e dornică să facem performanșă și toți au venit bucuroși și curioși să afle cum va fi cu noul antrenor cum este cu noul antrenor cred că ne-a surprins plăcut la antrenamentul de astăzi . Ne-a adus sitemul de joc care există în Serbia și cred că e un lucru pozitiv pentru că vom avea ocazia să ne antrenăm la un nivel de top la nvel maxim dacă e să spun așa. Sper să reușim să învățăm cât mai reede și să asimilăm informațiile pe care ni le va da. Mi-a lăsat o impresie  foarte bună, dar oarecum mă așteptam să fie așa pentru că știu ce înseamnă școala sârbească de polo”- a afirmat Cosmin Radu. 

 

Naționala pleacă astăzi în Turcia, unde se va pregăti câteva zile alături de reprezentativa  țării gazdă. La sfârșitul săptămânii viitoare, tricolorii vor participa la un turneu internațional în care vor întâlni Franța (7 februarie), Belarus (8 februarie) şi Turcia (9 februarie). Imediat după turneul care se va desfășura la Istanbul, tricolorii vor reveni în ţară. Primul meci oficial al naționalei în acest an va fi cel cu Rusia, din Liga Mondială, programat marți, 11 februarie.

Cei 16 jucători pe care selecționerul Dejan Stanojevic îi va avea la dispoziție în Turcia sunt: Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Mihnea Chioveanu, Nicolae Diaconu, Alexandru Popoviciu, Andrei Crețu (CSM Digi Oradea), Mihai Drăgușin, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari, Mihnea Gheorghe (Steaua), Dragoș Stoenescu, Alexandru Matei, Petru Ianc (Dinamo), Cosmin Radu (Primorje), Andrei Bușilă (Debrecen), Dimitri Goanță (Lille). Din delegație mai fac parte Robert Mihăilă (analist video performanță), Dumitru Paizan (maseur), Cristian Iordache (secretar general).

SAM_3102 SAM_3104 SAM_3108 SAM_3119 SAM_3132 SAM_3134 SAM_3141 SAM_3144 SAM_3145 SAM_3146 SAM_3148 SAM_3150 SAM_3153 SAM_3154

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.