Poloiștii tricolori încep de sâmbătă, 1 februarie, pregătirile pentru primele meciuri din 2014. România va întâlni Rusia, în Liga Mondială (în 11 februarie) și Marea Britanie, in barajul de calificare la Campionatul European (pe 15 februarie)

Lotul se reunește  la bazinul Floreasca din Capitala, și va pleca apoi spre Centrul Olimpic de la Izvorani, unde este programată prima ședință de pregătire sub comanda noului selecționer, Dejan Stanojevic. 16 jucători vor fi la dispoziția antrenorului sarb, printre ei fiind și centrul Cosmin Radu, care revine la echipa națională după mai bine de un an de pauză. Tricolorii abia așteaptă să-l revadă pe Cosmin și să înceapă munca sub comanda lui Dejan Stanojevic. Pentru prima dată după Olimpiadă pot spune că merg, din nou,  cu plăcere la echipa națională. Mă bucur că lotul va fi întregit, doar cu cele două absențe ale jucătorilor retrași din cauza vârstei. Eu zic că dacă ne antrenăm bine putem să facem o figură frumoasă cu această echipă. Cu toți membrii  ei, România poate face rezultate bune pe plan mondial” a declarat Nicolae Diaconu.

Naționala va pleca duminică în Turcia, unde se va pregăti câteva zile alături de reprezentativa  țării gazdă. La sfârșitul săptămânii viitoare, tricolorii vor participa la un turneu internațional în care vor întâlni Franța (7 februarie), Belarus (8 februarie) şi Turcia (9 februarie). Imediat după turneul care se va desfășura la Istanbul, tricolorii vor reveni în ţară.

Va urma primul meci oficial din 2014, cel cu Rusia, contând pentru runda a 4-a a grupei A din Liga Mondială. Partida este programată marți, 11 februarie, de la ora 20.00, la bazinul Steaua, din București. În jocul tur, pe 12 noiembrie 2013,  la Cehov, poloiştii ruşi au câştigat cu 15-5.

După meciul din Liga Mondială, tricolorii vor continua pregătirile pentru întâlnirea cu Marea Britanie, din barajul de calificare la turneul final al Campionatului European.Partida cu naționala antrenată de Andrei Iosep se va disputa sâmbătă, 15 februarie, de la ora 13.30, la bazinul Steaua din Capitală. Returul se va juca la Sunderland, pe 1 martie, 2014, în timp ce la data de 11 martie se va disputa, la Bucuresti, meciul cu Serbia, din Liga Mondială.

Lotul naţional de polo pe apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.