Finala a avut parte de un inceput nu foarte spectaculos. Ambele echipe s-au concentrat pe aparare si au evitat sa riste in atac, primul sfert avand parte de un singur gol. Capitanul olandezelor, Yasemin Smit, a reusit sa o invinga pe Ashleigh Johnson cu doua minute inainte de prima pauza. In repriza a doua americancele au reusit sa treaca la conducere pe tabela de marcaj (2-1) insa Olanda a punctat si ea facand ca scorul la pauza mare sa fie egal 2-2.

SUA a preluat controlul jocului in sfertul trei cand au punctat de trei ori si au primit un singur gol, pentru olandeze fiind greu sa recupereze diferenta in ultima parte. S-au apropiat la un singur gol de adversare cu trei minute inainte de finalul partidei dar nu au reusit sa si egaleze pe tabela de marcaj. SUA s-a impus cu 5 la 4 si a cucerit astfel cel de-al 4-lea titlu mondial din istorie.

Italia a cucerit bronzul in urma victoriei la penalty-uri, cu 12-10 in fata Australiei. Dupa ce au fost conduse cu 2 la 0 in primul sfert, italiencele au revenit pana la pauza si au intrat cu un gol avantaj (2-3) pentru ca la jumatatea meciului diferenta dintre cele doua echipe sa ajunga la doua goluri (5-3). Australia a echilibrat jocul in repriza a treia reusind sa puncteze de doua ori fara sa primeasca gol (5-5). Egalitate s-a inregistrat si la finalul timpului regulamentar dupa ce ambele echipe au mai inscris de doua ori fiecare (7-7). La loviturile de departajare, australianca Hannah Buckling si-a vazut sutul  aparat, in timp ce Arianna Garibotti a inscris golul victoriei pentru Italia.

Locul 5 a revenit Chinei care a invins la penalty-uri pe Gecia cu 13 la 12. Jucatoarele asiatice au inceput mai bine jocul si dupa primul sfert au avut  un avantaj de doua goluri (4-2). Pana la pauza mare Grecia a reusit sa egaleze pe tabela de marcaj (5-5), jocul fiind la fel de echilibrat si in a doua jumatate a partidei. La finalul timpului regulamentar cele doua echipe au fost la egalitate 9-9. La penalty-uri grecoaicele Christina Tsoukala si Eletheria Plevritou au ratat executiile si China a terminat invingatoare confruntarea.

Spania a incheiat competitia pe locul 7 dupa ce a invins in ultimul meci gazda competitiei. Dupa o prima jumatate mai echilibrata si cu multe goluri marcate (8-7), ibericele au preluat controlul in sfertul trei dupa ce au punctat de patru ori si au primit un singur gol. In ultima parte Rusia nu a mai putut reveni in joc si Spania s-a impus cu 15 la 10.

 

 

 

 

2015 FINA World Championships
Kazan (RUS)

Finale

Vineri, 7 august

Spania – Rusia 15-10 (5-3, 3-4, 4-1, 3-2)
Spania: Roser Tarrago 4, Laura Lopez 3, Jennifer Pareja 2, Judith Forca 2, Anni Espar, Matilde Ortiz, Pilar Peña, Maica Garcia.

Rusia: Evgeniya Ivanova 3, Anastasia Simanovich 2, Ekaterina Lisunova 2, Ekaterina Prokofyeva, Elvina Karimova, Evgeniia Abdriziakova.

 

China – Grecia 13-12 (4-2, 1-3, 2-1, 2-3; penalty-uri: 4-3)
China: Guannan Niu 5, Zihan Zhao 3, Weiwei Zhang.

Grecia: Alexandra Asimaki 4, Stefania Charalampidi 3, Eleftheria Plevritou 2.

 

Australia – Italia 10-12 (2-3, 1-2, 2-0, 2-2; penalty-uri: 3-5)
Australia: Rowie Webster 2, Ashleigh Southern 2, Hannah Buckling, Glennie McGhie, Nicola Zagame.

Italia: Tania di Mario 3, Rosaria Aiello 2, Arianna Garibotti, Roberta Bianconi.

 

SUA – Olanda 5-4 (0-1, 2-1, 3-1, 0-1)
SUA: Rachel Fattal 2, Maddie Mussleman, Courtney Mathewson, Kiley Neushul.

Olanda: Maud Megens 2, Yasemin Smit, Lieke Klaassen.

 

 

 

Clasament final

1. SUA
2. Olanda
3. Italia
4. Australia
5. China
6. Grecia
7. Spania
8. Rusia
9. Ungaria
10. Brazilia
11. Canada
12. Kazahstan
13. New Zealand
14. Franta
15. Japonia
16. Africa de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.