In urma meciurilor disputate la turneele finale europene de la Zagreb si Eindhoven s-a definitivat componenta grupelor de la Campionatul Mondial de la Doha ( 4 -17 Februarie).

Tragerea la sorti a avut loc in luna noiembrie, dar ultimele echipe au obtinut biletele la finalul Campionatelor Europene din Croatia si Olanda.

Char dacă europeanul masculin se încheie abia astăzi se cunosc reprezentativele care s-au calificat la turneul de la Doha – Croatia, Muntenegru şi Romania (singurele trei echipe care nu erau calificate înainte de europene).

Croatia a fost repartizată în grupă cu Spania, cele două formaţii fiind rivale astăzi, la Zagreb, in finala Campionatului European. Din serie mai fac parte Australia şi Africa de Sud. Muntenegru va evolua în serie cu Serbia, Japonia şi SUA iar Romania a intrat în grupă cu Italia, Ungaria şi Kazahstan.

In turneul feminin de la Doha, Grecia, medaliată cu bronz la Eindhoven, Franţa (locul 6) şi Marea Britanie (locul 7 la europene) sunt echipele calificate după turneul final continental. Grecia şi Franţa vor juca în aceeaşi grupă la Doha, alături de Spania şi China. Marea Britanie a fost repartizată în serie cu Italia, Africa de Sud şi Canada.

Meciurile din grupe se joacă în zilele de  5, 7 şi 9 Februarie.

2024 World Championships Doha, grupe

Turneul masculin

Grupa A

Australia, Africa de Sud, CroatiaSpania.

Grupa B

Grecia, Brazilia, China, Franţa.

Grupa C

Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA

Group D

Kazakhstan, RomaniaItaly, Hungary.

Patru echipe vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Până acum, echipele care s-au calificat sunt Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud. Astăzi, câştigătoarea Campionatului European (Croaţia sau Spanai) se va alătura acestor 7 formaţii.

Feminin

Grupa A

Brazilia, SUA, Kazahstan, Olanda.

Grupa B

Spania, GreciaChina, Franţa.

Grupa C

Singapore, Ungaria, Australia, Noua Zeelandă.

Grupa D

Italia, Africa de Sud, Marea Britanie, Canada.

Două echipe vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice.

Până acum s-au calificat Franţa, Olanda. Spania, China, Australia, SUA, Africa de Sud şi Grecia.

2 COMENTARII

  1. O intrebare pertinenta. Pe ce loc terminam grupa la mondiale 2024? Raspuns : locul 4 cu golaveraj negativ 30. Nu va mai imbatati cu apa rece. Schimbati mentalitatea incepand cu selectia viitorilor poloisti , cu pregatirea fizica si antrenamentele care se fac la nivel de copii si juniori , cu antrenorii de la la copii si juniori . Daca incercati sa schimbati lucrurile in bine , probabil ca in 10 ani o sa ajungem acolo unde ne este locul. Sa ne batem de la egal la egal cu echipele mari. Acum 30 de ani Grecia nu insemna nimic in poloul mondial. acum sunt in primele 4. Oare cum au facut ? Persoanele care conduc federatia ar trebui sa ia masuri urgente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.