Niksa Dobud, vedeta echipei Jug Dubrovnik si component al nationalei Croatiei, a fost suspendat pe termen nelimitat de catre FINA  pentru o posibila încălcare a reglementarilor anti-doping. Mai exact, centrul ar fi ocolit un control doping la data de 21 martie, la o zi dupa meciul de Liga Mondiala dintre  Muntenegru si Croatia, disputat la Budva. In consecinta  Fina a trimis o scrisoare Federatiei Croate de specialitate prin care cere suspendarea lui Dobud pe termen nelimitat pana la elucidarea acestei probleme. Jucatorul nu va putea evolua astfel in meciul de mâine cu Italia, din Liga, pentru care a fost convocat de antrenorul Ivica Tucak.

Este o mare neintelegere- a declarat Dobud pentru presa croata.  După meciul Muntenegru – Croatia am facut testul anticoping si am dat o proba de urina.  Câteva ore mai târziu m-au cautat din nou si nu m-au gasit. Este doar o neînțelegere care sper că va fi rezolvată în curând. „

Jug are cel mai mult de suferit in urma acestei decizii fiind angrenata la acest final de sezon in play-offul din campionatul Croatiei, in timp ce la sfarsitul lunii mai va participa la turneul final al Ligii Campionilor. “Este o situatie neasteptata – a spus antrenorul  formatiei din Dubrovnik, Vjekoslav Kobescak – care sper sa se rezolve cat mai repede posibil. Dobud va continua sa se antreneze cu noi, in speranta ca aceasta suspendare va fi anulata”.

In apararea lui Dobud a vorbit si tehnicianul nationalei Croatiei, Tucak.Dupa meciul Muntenegru-Croatia Dobud a fost supus unui control, care a iesit negativ. Totusi, 12 ore dupa aceea agentia antidoping l-a cautat din nou, acasa, fara sa-l gaseasca. Se poate intampla ca jucatorii sa aiba probleme cu acest gen de controale. Este vorba de o neintelegere, iar ca echipa suntem de partea lui  Niksa si vom lua toate masurile pentru a-l proteja.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.