”În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită și decizia a venit imediat fiind în asentimetul majorității și în interesul sportivilor și familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR și-a exprimat aceeași părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluția amânării competiției de la Tokyo este cea mai bună și oferă tuturor participanților șanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât și pentru sportivii aflați în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice.”

Urmare a stării de carantină totală pe teritoriul României, președintele Mihai Covaliu dezvăluie că:

”COSR consideră o prioritate necesitatea continuării procesului de pregătire a componenților loturilor olimpice în perspectiva calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, Comisia Tehnică Olimpică și pentru Sportul de Performață a trimis o scrisoare deschisă adresată Comitetului Executiv al COSR privind găsirea de soluții care să permită continuarea activității sportive la nivelul loturilor olimpice. COSR colaborează cu Federațiile Sportive Naționale pentru: identificarea soluțiilor adecvate menținând continuarea pregătirii, rapoartele privind activitatea curentă a loturilor olimpice și regândirea planurilor de pregătire individuală la domiciliu, sub condiția respectării restricțiilor naționale în vigoare, ” se arata in comunicatul dat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

În această dimineață, premierul Japoniei Shinzo Abe și președintele CIO, Thomas Bach, au căzut de acord, în urma unei convorbiri telefonice de urgență, că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie amânate pentru un an. Astfel, întrecerile urmează a se disputa nu mai târziu de vara anului 2021.

Este pentru prima dată în istoria olimpică modernă de 124 de ani când o ediție a Jocurilor Olimpice este amânată. De trei ori, competiția a fost anulată: 1916, 1940 și 1944.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here