Comitetul Internațional Olimpic, Comitetul Internațional Paralimpic, Comitetul de organizare Tokyo 2020, Guvernul Japoniei și conducerea metropolei Tokyo au căzut luni, 30 martie, de acord asupra noilor date de disputare ale Jocurilor Olimpice.
Astfel, Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021.
De asemenea, Jocurile Paralimpice vor avea loc în capitala Japoniei în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

Reamintim faptul că CIO, Thomas Bach și prim-ministrul Japoniei, Abe Shinzo, au susținut săptămâna trecută o video-conferință la finalul căreia au decis, pe fondul pandemiei de Coronavirus, să amâne Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an.

”Vreau să mulțumesc Federațiilor Internaționale pentru sprijinul unanim și Asociaților Olimpice Continentale pentru parteneriatul și suportul lor în procesul de consultare din ultimele zile. De asemenea, mulțumesc Comisiei Sportivilor CIO care a fost în contact permanent cu noi. Cu acest anunț, cu această decizie, sunt încrezător că împreună cu Comitetul de Organizare al Jocurilor de la Tokyo 2020, Guvernul Japoniei și al Prefecturii Tokyo, cu toți cei implicați putem stăpâni această provocare fără precedent. Omenirea se găsește în prezent într-un tunel întunecat. Aceste Jocuri Olimpice Tokyo 2020 pot fi o lumină la sfârșitul acestui tunel!” a declarat Thomas Bach, președintele CIO.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la data de 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie – 9 august a.c., din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Cele două competiţii majore vor trebui reprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here