O noua competitie pentru primele reprezentative, atat la masculin cat si la feminin, care se va desfasura in paralel cu Liga Mondiala si va avea loc supa modelul cupelor europene. Conform wpdworld.com acesta este proiectul pe care Len il va prezenta in curand.

Comunicatul oficial va fi trimis catre federatiile europene in aceasta saptamana, urmat de o prezentare oficiala a competitiei si termenii pentru inscriere.

Vor fi trei etape: primele doua sunt cele preliminarii, similare cu turneele din cupele europene, cu meciuri programate in week end; faza finala va fi turneul Final Four. “Vrem sa dam drumul acestei competitii in luna Noiembrie – a declarat menagerul LEN Marco Birri – Cred ca turul al doilea preliminar va avea loc in luna februarie iar finalele in luna aprilie, in functie si de calendarul competitiilor pentru cluburi”.

Noua competitie nu are inca o denumire:  LEN Challenge Cup sau LEN Europe Cup sunt printre posibilele alegeri. “Nu am ales inca denumirea competitiei. Cat despre participanti, vrem sa avem 16 echipe la masculin si 12 echipe la feminin”.

“Dorinta LEN este sa dam posibilitatea reprezentativelor deja calificate la Campionatele Europene sa joace in continuare si sa crestem celelalte tari – a mai afirmat Birri -. In trecut, problema principala pentru nationalele mai slabe era ca juca doar din doi in doi ani, la fiecare Campionat European. Dar, doar cu un numar constant de evenimente si meciuri se poate ajuta la dezvoltarea poloului pe apa

Pentru  LEN, modelul de urmat este Champions League. “Champions League a devenit un brand si creste constant. De ce sa nu includem si echipele nationale intr-un astfel de proiect. In timpul Campionatelor Europene de la Belgrad si al Mondialelor de la Budapesta am vazut care este interesul publicului si ce audienta au meciurile. Si pot spune ca avem din nou suportul Eurovision-ului”- a afirmat Marco Birri.

Noua Cupa Europeana pe natiuni poate fi interpretata ca o replica a Ligii Europene de natatie fata de  FINA, care ar dori sa reduca puterea Europei in a lua decizii legate de polo-ul pe apa.

“Noua competitie nu va fi o alternativa la Liga Mondiala-a afirmat Birri -, echipele nationale vor putea sa participe in ambele competitii. Nu vrem sa avem probleme cu FINA, suntem pregatiti sa colaboram. Totusi, nu ar trebui uitat ca 90% din activitatile internationale se desfasoara in Europa echipelor de pe Batranul continent este ridicat. Am vrut sa le dam ocazia acestor nationale sa joace mai mult pentru a dezvolta polo-ul pe apa, pentru a-l promova mai mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.