Trei dintre cei patru membrii care si-au dat demisia din Biroul Federal, la sedinta din data de 19 iunie, în virtutea dreptului la replică, au dorit sa raspunda declaratiilor facute de secretarul general al Federatiei Romane de Polo, Cristian Iordache, la conferinta de presa organizata joi de forul de specialitate. Cei trei au asteptat incheierea turneului international Cupa Romaniei de la Bucuresti, pentru a da publicitatii comunicatul lor, tocmai pentru a nu implica echipa nationala in aceasta problema.

Redam mai jos Dreptul la replică:

„Raspuns la cele afirmate de domnul Cristian Iordache va comunicam urmatoarele:

Demisiile noastre sunt strict legate de speranta ca noul Presedinte care va fi ales sa-si poata forma singur echipa cu care sa poata revitaliza polo-ul romanesc pe plan intern si international, fapt de care avem mare nevoie. Folosirea echipei nationale ca argument pentru raminerea lor in functie este lamentabila. Toate problemele legate de activitatea echipei nationale, inclusiv participarea la Campionatele Europene, erau de mult rezolvate de Biroul Federal, prin presedintele Anatolie Grintescu si imputernicitul lui, vicepresedintele Cristian David si puse in aplicare de catre contabila sefa a federatiei si de organizatorii federatiei. Afirmatiile domnului Iordache sunt o cortina de fum in spatele careia se ascund interesele personale ale domnilor Iordache, Nita, Ragea, Sotiriu, care se tem ca in urma noilor alegeri isi vor pierde functiile. Domnul Iordache este ultimul  om care are voie sa vorbeasca de moralitate, avind in vedere ceea ce a facut dansul de cind domnul David l-a adus mai intii pe post de antrenor secund, apoi ca secretar general. Noul Birou Federal trebuie format din oameni care sa atraga fonduri de care Federatia are atata nevoie, nu sa le cheltuie ca cei de acuma. Un vicepresedinte de federatie nu poate fi si manager de lot national de juniori, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu un salariu mai mare decat antrenorul echipei de juniori, care are un contract pe o perioada determinata. Raminem cu speranta ca viitorul presedinte va reusi sa-si formeze o echipa competitiva care sa fie sustinuta de toate cluburile din tara.     

Dorin Roşca, Alin Giurgiu şi Cornel Rusu”                                                                                                                                                                                      

Secretarul general al Federatiei Romane de Polo, Cristian Iordache, a vorbit joi, 26 iunie, despre demisiile celor 4 membrii din Biroul federal declarind : „Ar trebui sa clarificam pentru toata lumea ceea ce s-a intamplat. La Biroul Federal au avut loc patru demisii. Imi este greu sa vorbesc in numele demisionarilor, eu va pot vorbi in numele celor care am ramas si de ce am ramas: sa ne continuam activitatea, sa ne indeplinim obiectivele de performanta, sa raminem alaturi de Minister si alaturi de echipa, ca sa ii putem sprijini in cele mai mici detalii. In acest moment programul echipei este foarte minutios pus la punct, nu sunt probleme de niciun fel care sa ne opreasca. Incercam sa luam absolut toata presiunea acestui fapt care s-a intamplat, sa nu apese niciun fel de presiune asupra jucatorilor si in acelasi timp facem demersurile pentru a putea sa organizam noi alegeri pentru ocuparea posturilor care au ramas vacante. Cat de curind se va intampla acest lucru. Noi speram sa fie cat de curind dar nu vreau sub nicio forma sa  las ceva sa se intample pina la Campionatul European. Este foarte important acest Campionat European pentru noi, inclusiv europeanul de juniori. Deci, suntem in grafic in ceea ce priveste pregatirea, iar alegerile dorim toti ca sa fie cat mai repede posibil, dar fara sa avem niciun fel de probleme asupra competitiilor. Probabil ca la alegeri, asa cum este si in alte federatii pentru completarea locurilor ar fi o chestie de ordin moral ca cei demisionarii sa nu mai participe, pentru ca nu intelegem de ce intr-un moment atat de important si-au prezentat demisiile, in loc sa ramina si sa mearga totul asa cum trebuie„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.