La ceremonia de inaugurare au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, membrii familiei fostului presedinte al Federatiei Romane de Polo, Anatolie Grinţescu si actuali si fosti sportivi din cadrul clubului Dinamo.

Gabriela Szabo  a afirmat că autorităţile aşteaptă şi performanţe pe măsura investiţiilor în infrastructura sportivă: „Eu sunt foarte fericită că am putut inaugura acest bazin la clubul Dinamo, unul de elită pentru sportul românesc. Este clubul de unde mulţi sportivi au plecat şi au excelat în marea performanţă. Nu ştiu suma exactă care s-a investit în acest bazin, dar este o sumă considerabilă, pe care Guvernul României a alocat-o pentru construirea acestui bazin. Important este că sportivii pot să vină şi să se pregătească în condiţii extraordinare pentru marea performanţă. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a pune la punct infrastructura sportivă dar aşteptăm şi rezultate.”

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a spus că „ Mă bucur că după şase ani de zile acest obiectiv s-a finalizat şi sportivii noştri au unde să se antreneze, iar publicul bucureştean are unde să vină să se mişte. Acum trebuie omologat. Acest bazin ar trebui sa ii oblige si pe sportivi sa aiba rezultate pe masura”, a declarat Lipă.

Andrei Iosep, antrenorul echipei de polo a clubului Dinamo:”Acest bazin ne obliga sa indeplinim obiectivul pe care il avem in acest sezon, si anume locul trei in campionat. Eu astept de vreo 20 de ani acest bazin. Eu am inceput in piscina descoperita si visam sa avem si noi sa avem un bazin acoperit sa ne putem antrena tot anul in aceeasi baza. Anatolie Grintescu a fost o legenda a poloului romanesc. Era absolut normal sa se numeasca si bazinul nostru Anatolie Grintescu. Imi pare rau ca nu a avut ocazia sa vada si el acest bazin. I-au lipsit doar sase luni de zile.”

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, s-a arătat încântată de faptul că în cele două piscine se va putea practica o noua disciplina, înot sincron. „Pe noi ne bucură inaugurarea acestei piscine olimpice. Acum suntem datori, atât noi ca federaţie, cât şi clubul Dinamo, cu rezultate. Pe mine mă mai bucură faptul că pe lângă înot şi polo se poate face în aceste două bazine şi înot sincron. Acest lucru ne ne dorim sa- l incepem de anul viitor”, a declarat Camelia Potec.

Carmen Bunaciu,  medaliată la Campionatul Mondial: „Am asteptat aceasta zi de foarte mult timp.In urma cu 40 de ani paseam pentru prima data in clubul Dinamo, un copil de 13 ani, si aita ca avem astazi un bazin acoperit al nostru, un bazin olimpic, cu totul special pentru un club care va ramine mereu in inima mea„.

Ceremonia de inaugurare a bazinului olimpic a fost urmată de un meci demonstrativ de polo între Dinamo şi Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.