Pe reprize scorul a fost  2-2, 3-1, 3-0 si 3-1.

După un început echilibrat (2-2), tricolorii au dominat jocul in ultimele trei reprize, impunandu-se fără probleme. Germania a condus o singura data in partida de miercuri (2:1). Romania a raspuns cu doua goluri consecutive (3:2) pentru ca adversara tricolorilor sa egaleze la 3. Din acel moment, Romania nu a mai primit gol timp de 14 minute si a intrat cu 8:3 pe tabela de marcaj inainte de ultima repriza. Germania a mai inscris un singur gol in a doua jumatate a partidei prin Schutze (din penalty). Trebuie remarcat modul in care staff-ul tehnic a pregatit meciul, apararea fiind punctul forte al echipei noastre. Cu Marius Tic in zi de gratie, Romania nu a primit niciun gol din 10 situatii de inferioritate numerica.

35th LEN European Water Polo Championship – Split 2022 – Romania vs Germany – VANCSIK Leventei of Romania and DOLFF Philipp of Germany.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Tudor Fulea (5 goluri). Au mai inscris Andrei Neamţu, Victor Antipa, Bogdan Remeş, Silvian Colodrovschi şi Levente Vancsik.

Pentru Germania au punctat Mateo Cuk (2), Fynn Schuetze şi Denis Strelezkij.

35th LEN European Water Polo Championship – Split 2022  Romania vs Germany – Player of the match FULEA Tudor-Andrei of Romania.

Tot miercuri, Spania a învins Olanda cu 11-10.

Romania a pierdut meciul de debut, 9-16 cu Spania, campioana mondială en titre şi vicecampioana europeană.

35th LEN European Water Polo Championship – Split 2022 – WED 31 AUG 2022 – Romania vs Germany –

Spania este liderul grupei, cu 6 puncte, urmată de Olanda, 3 puncte, România, 3 puncte, Germania, 0 puncte.

Câştigătoarea grupei se califica direct în sferturile de finală, iar formaţiile clasate pe locurile 2-3 vor disputa baraje încrucişate pentru sferturi cu echipele din grupa A.

In ultimul meci din grupă, România va întâlni Olanda pe 2 septembrie, de la ora 18:00 (ora României), în ultimul meci din grupă.

35th LEN European Water Polo Championship – Split 2022 – Romania vs Germany –

Bogdan Rath, antrenor, Romania
“ Nu cred ca exista un meci perfect pentru un antrenor, dar pana nu fac analiza video nu pot sa spun ca a lipsit ceva echipei astazi. Sincer, ma asteptam sa se intample ceva asemanator atata timp cat ne miscam in apa mai mult decat ei, in ambele faze, am fost mai buni atat in atac cat si in aparare. Asta s-a intamplat astazi si suntem foarte fericiti.”

Petar Porobic, antrenor, Germania
“ In intreaga mea cariera de antrenor nu am mai vazut ca o echipa sa nu poata sa inscrie nici macar un gol din om in plus in doua meciuri. Asta a fost problema noastra aici, nu putem finaliza actiunile noastre 6 la 5 si fara asta este imposibil sa castigi meciuri. Avem 4 sau 5 tragatori buni dar nici ei nu au gasit momentul potrivit pentru a trage la poarta. Dupa un timp jucatorii au inceput sa isi paseze mingea in loc sa traga la poarta si asa nu se joaca o superioritate numerica.”

Tudor-Andrei Fulea, jucator, Romania
“A fost un meci greu, ei au inceput mai bine partida dar am reusit sa ne impunem prin contraatacurile noastre, iar tranzitia noastra in aparare a fost aproape perfecta. Suntem mandri ceea ce am facut astazi pentru ca era cel mai important meci din grupa. Ne doream sa castigam pentru a obtine un loc cat mai bun in grupa.Acum trebuie sa ne odihnim si sa fim pregatiti sa invingem Olanda, pentru a avea un incrucis mai bun in play-off”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.