Capitala Ungariei fusese desemnata sa organizeze aceasta competitie in 2021, dar dupa retragerea neaşteptata a oraşului Guadalajara din Mexic, Budapesta a acceptat sa fie gazda mondialelor in acest an.

Ceremonia de deschidere, care va avea loc in aceasta seara de la ora locala 21.00 (22 ora Romaniei), se anunta a fi cea mai spectaculoasa din istoria competitiei.

160 de tone de barje care vor pluti pe partea dinspre Pesta a Podului cu Lanturi, o scena de 3000 metri, 2000 costume, 40 drone si 510 artisti – sunt cateva din numerele evenimentului care va avea loc in inima capitalei Ungariei. Iar ca background va fi folosita cladirea Palatului Regal.

Seara va fi impartita in patru acte care vor avea ca subiecte principale apa, viata, cultura si sportul. Bineinteles nu va lipsi muzica, de la cea clasica contemporana la cea internationala, pe scena fiind asteptata sa urce si starul pop britanic Emeli Sandé.

Campionatele Mondiale vor avea loc în perioada 14 – 30 iulie, la eveniment urmând să fie prezenți 2.200 de sportivi din 180 de țări. Cu siguranta la aceasta competitie se vor naşte noi campioni dar si sportivii deja consacrati vor incerca sa ia medalia de aur. Xu Jiayu şi Sun Yang (China), Ryan Murphy, Kathleen Baker şi Katie Ledecky (Statele Unite ale Americii), canadianca Kylie Masse, reprezentantele gazdelor Boglarka Kapas şi Katinka Hosszu sau britanicii James Guy şi Siobhan-Marie O’Connor vor încerca să ia medalia de aur, să spargă recordurile mondiale şi să ia premiul de 20.000 de euro. SUA, Ungaria, Olanda (la feminin) si Serbia, Ungaria, Croatia şi Italia (la masculin) se vor bate pentru medalia de aur la polo pe apa.

România participă cu șase sportivi la sarituri in apa si inot. Nationala masculina de polo pe apa a ratat calificarea la aceasta competitie.

Primii care vor intra în concurs sunt săritorii Anca Șerb, la probele de trambulină 1 și 3 metri, dar și Aurelian Dragomir, care va concura la platformă 10 metri. Concursurile de sărituri în apă se vor desfășura între 14 și 22 iulie. Înotătorii se vor întrece,  între 23 și 30 iulie, tara noastra fiind reprezentata de Marius Radu, 50 metri liber, Alin Coste, 100 metri liber, Bogdan Scarlat 1500 metri și Alin Artimon 400 metri.

Ambele competitii se vor desfasura la la Danube Arena.

 

Inainte de startul competitiei, președintele FINA, Julio Maglione, a afirmat că aceste „mondiale” vor fi cele mai bune din istorie. ”Se apropie startul competiției și pot spune că FINA va celebra probabil cea mai reușită ediție a Mondialelor”, a spus Maglione.

Si directorul executiv al FINA, Cornel Mărculescu, s-a declarat optimist in ceea ce priveste desfășurarea campionatului mondial.

”Mondialele de natatie reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lume. În urmă cu 2 ani, la Kazan 2015, am avut aproximativ 6,8 miliarde telespectatori pe tot globul, demonstrând atractivitatea acestui eveniment sportiv. Cred că acum, la Budapesta, va fi și mai bine”, a spus Mărculescu intr-o conferinta de presa sustinuta inainte de startul competitiei de la Budapesta..

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.