Evenimentul s-a desfasurat pe o scena plasata pe apele Dunarii, iar ca background au fost folosite celebru Pod cu Lanturi si impunatoarea cladire a Palatul Regal. Timp de doua ore, familia natatiei a avut parte de un show fantastic care s-a ridicat la nivelul unei ceremonii de deschidere a Jocurile Olimpice.

Folosind poiectiii de apa pe tot parcursul evenimentului spectacolul a avut parte de un impresionant joc de lumi si o coregrafie pe masura.

Impartit in 4 mari “capitole”, spectacolul a inceput bineinteles cu un omagiu adus “apei” tema centrala a evenimentului din capitala Ungariei. “Apa si Viata” a deschis spectacolul prezentand relatia dintre sporturile maghiare si cultura, prin cel mai important element, apa, folosind sunete si imagini.

In etapa a 2-a, “Apa si Cultura” a fost prezentata printr-o coregrafie spectaculoasa istoria, pentru ca partea a 3-a, “Apa si Sportul”, sa aduca un omagiu primului campion olimpic la inot, legenda Ungariei, Alfred Hajos care a cucerit aurul in 1896 la Jocurile Olimpice de la Atena. Apoi, in timp ce s-a cantat imnul Ungariei, organizatorii au prezentat publicului cei mai cunoscuti 60 de sportivi din ultmele decade.

 

A urmat prezentarea locurile unde se desfasoara cele 6 discipline ale FINA si parada steagurilor tarilor participante. Apoi au vorbit primarul orasului Budapesta, Istvan Tarlos, Presedintele FINA Dr Julio C. Maglione si presedintele Ungariei, Janos Ader, care au deschis astfel cea de-a 17 a editie a Campionatelor Mondiale de Natatie.

In ultimele momente ale show-ului organizatorii au surprins audienta prin prezenta Krisztinei Egerszgi, cea mai de succes inotatoare maghiara din toate timpurile, de 5 ori campioana olimpica, care probabil a initiat o noua traditie la ceremonia de deschidere a Campionatele Mondiale. Pentru prima data in istoria competitiei, la fel ca la aprinderea flacarii olimpice, un nou simbol a indicat startul „mondialelor”. Noul simbol al Campionatelor Mondiale de Natatie a fost denumit de catre organizatori Fontana.

Grandiosul spectacol din centrul capitalei Ungariei s-a incheiat cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.