Echipele de polo pe apa vor avea un lot format doar din 11 jucatori la Jocurile Olimpice. Inovatia care va fi aplicata la JO – Tokyo 2020 Olympic a fost aprobata joi la Congresul Tehnic de Polo pe apa care a avut la Budapesta.

Totusi noua regula va fi aplicata doar la turneele de la Jocurile Olimpice: in celelalte competitii FINA– Campionate Mondiale de Seniori si Tineret si Liga Mondiala – echipele vor avea tot un lot de 13 jucatori, la fel ca  in competitiile LEN si cele ale campionatelor nationale.

Totodata, FINA si-a luat angajamentul de a negocia cu IOC posibilitatea ca echipele nationale de polo pe apa sa poata aduce inca doi jucatori la Jocurile Olimpice: acestia ar locui in afara Satului Olimpic si ar trebui sa poata juca doar in cazul in care ar trebui sa ia locul unui jucator accidentat din lotul „oficial”

In ceea ce priveste celelalte reguli acestea vor fi discutate la un congres extraordinar  care va avea loc la finalul acestui an. Acel congres va fi precedat de o comisie speciala desemnata de noua conducere a FINA, care va fi formata dupa alegerile din 22 Iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.