In 2008 Mladostul lui Andrei Iosep a terminat pe locul 4 in Final Fourul Ligii Campionilor. In primul joc, in semifinale, Recco s-a impus cu 9 la 6, iar in meciul pentru locurile 3/4 Vasas a castigat cu 8 la 6. Trofeul de acum sase ani a fost castigat de Recco, italienii invingand in finala pe Jug cu 13 la 12.

Andrei revii la Barcelona pentru Final Six- ul Champions League. Acum sase ani ai fost aici cu Mladost pentru a lupta si tu pentru trofeu. Cum a fost atunci?

Revin la Barcelona dupa sase ani pentru a urmari din tribune faza fiala aceasta competitie si sper ca de aceasta data sa fie una mult mai reusita pentru ca cea la care am participat eu a fost un fiasco total. Vremea a fost foarte urata, cu furtuna la toate meciurile, nu s-a vazut aproape nimic si cel putin eu, care am participat prima si ultima oara la un turneu final, nu am putut sa ma bucur de o competitie asa prestigioasa, cum este Final Four-ul.

Meciurile de atunci cum au fost?

La primul meci, cu Pro Recco, noi am ajuns la bazin cu 10 minute inainte de startul jocului. Din cauza vremii nefavorbile, autocarul pus la dispozitie de organizatori nu a pornit, a avut nu stiu ce defectiune asa ca am ajuns tarziu la bazin. Organizatorii nu au vrut sa schimbe ora de incepere a meciului si efectiv ne-am incalzit 5 minute. In prima repriza am rezistat noi, a fost 2 la 1 dupa primul sfert, dar dupa aceea Recco ne-a distrus, a fost la un moment dat, daca nu ma insel, 5-1 pentru ei si practic de acolo s-a pierdut meciul. Chiar nu am putut sa ma bucur de acea competitie. Dupa aceea, pentru locurile 3-4 am jucat cu Honved. Si uite un detaliu interesant pe care nu multa lume il stie. Dupa jocul cu Recco, capitanul echipei ne-a scos la o bere si eu tot le spuneam colegilor sa ne intoarcem in camera ca avem meci a doua zi si poate castigam locul trei. Ei chiar rideau de treaba asta si imi spuneau: „Andrei, nimeni nu isi va aduce aminte de cine iese pe trei sau cine pierde. Toata lumea isi aduce aminte doar de cine castiga trofeul, atat.” Pentru ei nu mai conta. Pentur mine da, pentru ca jucam prima oara intr-un Final Four. De-a lungul timpului chiar m-am uitat la aceasta competitie si intr-adevar echipele mari, cand sunt eliminate in semifinale, nu mai lupta pentru locul trei, joaca doar pentru titlu aici.

Crezi ca aici Cosmin poate castiga trofeul? 

Aici, Primorje, echipa lui Cosmin, este favorita specialistului. Este si favorita noastra, a romanilor, si imi doresc din tot sufletul ca el sa castige aceasta competitie si sa incheie acest an extraordinar cu un succes mare, pentru el si de ce nu si pentru poloul romanesc, pentru ca el reprezinta poloul romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.