Intalnirea dintre Ministrul Tineretului si Sportului din Romania, Gabriela Szabo, si omologul din Serbia a avut loc la sediul institutiei din Capitala.  Pe parcursul intalniri, cei doi demnitari au discutat printre altele despre importanta cluburilor si federatiilor si despre dezvoltarea sportului in cele doua tari, ministrul Vanja Udovicic anuntand totodata intenţia de a dezvolta cooperarea pe plan sportiv dintre cele doua tari.

Am profitat de aceasta ocazie, si la finalul discuţiilor oficiale, am stat de vorba cu Vanja Udovicic si despre sportul pe care l-a praaticat pina in vara lui 2013.

Vanja Udovicic, in primul rand,  cum au decurs discutiile cu ministrul Tineretului si Sportului din Romania, Gabriela Szabo?

Mi-a placut ca am avut destul timp la dispozitie pentru a discuta despre toate problemele cu doamna ministru, Gabriela Szabo. A fost, la inaltime, la fel ca in perioada in care era o mare campioana. Am primit foarte multe informatii. Serbia se afla acum in situatia in care era Romania in anii 2000 cand a schimbat modul de finantare al sportului in acest moment Serbia trebuie sa faca toate aceste lucruri si pentru ca suntem foarte cunoscuti prin sport, vrem sa facem lucrurile correct, nu vrem sa gresim pentru ca foarte multa lume in Serbia asteapta ca rezultatele din sport sa fie la acelasi nivel

Sa vorbim un pic si despre poloul pe apa. Cum vezi nationala Romaniei cu noul antrenor pe banca tehnica, sarbul Dejan Stanojevic?

Este de putin timp pe banca Romaniei, ca antrenor, si lumea nu se poate astepta de la el ca in acest an sa faca un miracol. Dupa mine, pentru ca am discutat si cu el, trebuie sa se gandeasca cum sa faca mai multa pregatire cu tinerii jucatori, pentru a avea o baza pentru viitor. Dejan Stanojevic a venit intr-un moment in care Romania nu joaca foarte bine, sau cel putin, nu cum a jucat inainte, iar cativa dintre poloistii care au fost primadone in echipa, nu evolueaza la acelasi nivel. Acum, el trebuie sa se gandeasca cum sa imbunatateasca nivelul jocului la juniorii, si sa creeze o baza pentru echipa nationala, care va reveni cu siguranta la nivelul care a fost inainte.

Il ajuta si revenirea la nationala a lui Cosmin Radu!

Cu siguranta, dar nu se poate astepta de la Cosmin, care acum are 32 de ani, ca el sa faca tot. Trebuie ca atentia sa se indrepte spre tineri si juniori, trebuie gandit un sistem, care nu functioneaza doar pentru o persoana. Poloul este sport de echipa si trebuie sa fie jucat de toata echipa. Trebuie gasita o formula care sa functioneze. Ii doresc tot binele lui Dejan si sa aiba rezultate cu Romania. Mi-ar placea pentru el, si pentru Cosmin, ca lucrurile sa se schimbe in bine si Romania sa joace finale de campionate, europene sau mondiale. Dar, lumea nu trebuie sa se astepte ca totul sa se realizeze intr-un singur an. Este nevoie de multi ani, o perioada indelungata de timp. Aveti rabdare cu el, va rog!”

Vanja Udovicic

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.