In perioada 7-9 iulie, Romania va intalni reprezentativa Ungariei, Canada  si Germania, primele 2 echipe pregatindu-se pentru Campionatul Mondial care se va desfasura intre 14 si 30 iulie in capitala Ungariei.

Pentru acest turneu, antrenorul sarb Dejan Stanojevic va avea la dispozitie 14 jucatori: Marius Tic si Tudor Popescu (portari), Cosmin Radu, Mihnea Chioveanu, Szilard Demeter, Calin Cristian, Tiberiu Negrean, Alexandru Ghiban, Andrei Prioteasa, Nicolae Oanta, Ionut Vranceanu, Istvan Szabo, Victor Antipa si Tudor Fulea.

O data cu „Benu Cup” se vor incheia si pregatirile tricolorilor. Tiberiu Negrean considera ca turneul de la Budapesta este unul util, mai ales pentru jucatorii tineri din lotul national care vor avea astfel parte de meciuri cu adversari puternici.
„Este un turneu binevenit pentru noi. Mai avem parte de o experienta in aceasta vara pentru ca noi nu suntem calificati la Campionatul Mondial. Este binevenit mai ales pentru cei tineri, pentru ca vor avea de invatat din aceste meciuri si vor trebui sa creasca pe viitor pentru a ne putea baza pe ei in meciurile importante. Ma refer la calificarile pentru Europenele si Campionetele Europene de anul viitor. Dupa cele trei saptamani de pregatire impreuna cu siguranta se va vedea un progres in jocul nostru. La turneul din Georgia am mers oarecum nepregatiti, venind dupa vacanta, si acum am avut o perioada de pregatire  in care ne-am pus la punct fizic, mai bine de cat am fost, si cu siguranta vom aborda cu alt tonus aceste meciuri”, a afirmat unul dintre jucatorii de baza ai nationalei, Tiberiu Negrean.
Reprezentativa României nu participa la Campionatele Mondiale de la Budapesta ratand de putin prezenta la turneul final. Nationala noastra a terminat pe locul 10 la Europenele de la Belgrad si ar fi trebuit sa fie intre primele 9 echipe ale continentului pentru a obtine biletele pentru Mondiale
Echipa noastra va disputa la inceputul anului viitor meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul European de la Barcelona 2018.

Programul turneului „Benu Cup”

7-9 iulie a.c. Budapesta

Vineri 7 iulie

14.30 Italia– Grecia (juniori)
16.30 Germania –Romania
18.30 Ungaria–Canada
20.30 Ungaria–Rusia (juniori)

Sambata 8 iulie

14.00 Rusia –Italia (juniori)
16.00 Ungaria–Grecia (juniori)
18.00 Canada–Romania
20.00 Ungaria – Germania

Duminica 9 iulie
10.00 Canada–Germania
11.45 Ungaria – Romania
13.45 Ungaria–Italia (juniori)
15.30 Grecia– Rusia (juniori)

*orele meciurilor sunt cele locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.