Olanda a inceput mai bine meciul si si-a avut destule ocazii de a marca insa portarul Marius Tic a fost remarcabil reusind 7 interventii în primele opt minute. Gazdele au intrat totusi cu un gol avantaj la pauza (2-1). Portarul nationalei noastre a continuat evolutia buna si în al doilea sfert, iar tricolorii au început să joace din ce în ce mai bine în ofensivă. România a marcat de trei ori fără sa primeasca gol și a avut +2 pe tabela de marcaj. Olandezii au reusit insa sa egaleze pana la pauza mare.

In cea de-a treia repriza, dupa 4 minute de joc Robin Lindhout a adus-o din nou pe Olanda în față (5: 4), gazdele avand chiar posibilitatea sa se desprinda la doua goluri dupa ce au primit o lovitură de pedeapsă. Marius Tic a aparat insa penalty-ul executat de Jansen si la urmatorul atac  Vlad Dragomirescu a egalat. Muller a readus Olanda in avantaj iar Cosmin Radu a obtinut un penalty cu 25 de secunde înainte de ultima pauză transformat de Vlad Georgescu (6: 6).

La jumătatea ultimei reprize, echipa noastra a reusit sa inscrie din nou prin Vlad Georgescu, Koopman a egalat la 7, iar tensiunea a atins punctul culminant. Cu trei minute și jumătate înainte de final, Olanda a primit un nou penalty, pentru că Alexandru Vatrai nu a părăsit terenul de joc imediat după excludere. Marius Tic a ieșit insa din nou la rampa cu o noua interventie (de data aceasta a blocat executia lui Lidnhout). Cand mai erau 1’42” din meci, Alexandru Vatrai a adus din nou Romania in avantaj (7-8), dar din nou gazdele au egalat dintr-o superioritate numerica prin Guus Van Ijperen iar cu patru secunde înainte de final, tot dintr-o superioritate Jesse Koopman a stabilit rezultatul final. In timpul rămas, tricolorii au atacat cu 7 oameni (inclusiv cu Marius Tic) insa fara niciun rezultat pe tabela de marcaj.

Dupa trei meciuri, România rămâne cu un punct în grupa B, in timp ce Olanda aduna 4 puncte.

Tot astazi s-a jucat Rusia – Germania 17-5. In ultima dispută a zilei se intalnesc Franţa si Croaţia.

Turneul preolimpic – Rotterdam 2021

Ziua a 3-a, 16 februarie

Grupa B

Olanda – Romania  9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2 )

Olanda: Wagenaar, Veenhuis, Winkelhorst, Wolswinkel, Van Ijperen 1, Lindhout 1, Gbadamassi, Nispeling, Muller 2, Janssen 1, Koopman 3, Lucas 1, De Koff. Antrenor. Van der Meer

Romania: Marius Tic, Cosmin Radu, Alexandru-Albert Vatrai 1, Tudor Fulea, Victor Antipa, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu 3, Bogdan Remes, Robert Gergelyfi, Vlad Georgescu 4 (2 pen), Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Serban Abrudan. Antrenor: Athanasios Kechagias

Arbitri: GOLDENBERG Michael (USA)  si IVANOVSKI Stanko (MNE)

Superioritati numerice: Olanda 5/14 si Romania 2/7

Penalty-uri: Olanda 0/2 si Romania 2/2

Nota: In min 6’28” din repriza a 3-a Tudor Fulea a fost eliminat cu drept de inlocuire. In min. 7’33 din repriza a 4-a NISPELING Jesse (Olanda) a acumulat trei faulturi. in min. 6’45” din repriza a 4-a Andrei Prioteasa a acumulat trei eliminari. In min. 1’25 din repriza a 4-a Vlad Dragomirescu a adunat 3 faulturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here