Romania a inceput bine meciul. S-a aparat bine si a fost mai periculoasa in atac decat adversarii dar a dat peste un Tempesti care a inchis poarta Italiei. Mai intai la sutul lui Chioveanu apoi la penalty-ul executat de Diaconu. Primul gol al partidei il inscriu italienii in minutul 3’50” prin Giorgetti. Avantajul dureaza insa foarte putin pentru ca  la urmatorul atac, Alexandru Matei aduce egalarea pentru tricolori. Repriza se incheie 1 la 1, dupa ce Romania iese cu bine din alte doua situatii de om in minus. In repriza a doua echipa noastra rezista in aparare pina in minutul 2’04 cand Fondelli o readuce pe Italia in avantaj dintr-un gol marcat din superioritate numerica (2/6), apoi Giorgetii marcheaza pentru 3 la 1 din penalty. Tempesti apara suturile  lui Cosmin Radu si Negrean in timp ce Stoenescu blocheaza un contraatac al lui Giacoppo. Pina la urma vine si golul tricolorilor reusit de Cosmin, primul din superioritate numerica dupa cinci alte cinci asemenea ocazii. dar Giorgetti duce din nou Italia la doua goluri in fata echipei noastre. 4-2 pentru vicecampioana olimpica la jumatatea meciului.

Partea a doua a meciului incepe cu un nou om in plus pentru Italia fructificat de Baraldi si de un alt gol semnat de Figlioli. Tiberiu Negrean cedeaza si are o reactive nervoasa fiind eliminate pentru joc violent. Si Italia inscrie din nou din om in plus prin Luongo (7-2). Dupa sase minute de joc din a treia repriza,, Mihnea Gheorghe reuseste sa inscrie in sfarsit pentru Romania, dar Velotto reface diferenta de 5 goluri prin al treilea gol consecutive marcat din om in plus.

In ultimul sfert Italia si-a pastrat avantajul de cinci goluri. Mihnea Gheorghe a marcat pe contraatac al doilea sau gol in acest meci insa italienii au raspuns prin Luongo care a punctate tot dintr-o superiortate numerica pentru 9 la 4.
Dejan Stanojevic: “Italia ne-a aratat de ce este constant una dintre cele mai bune echipe in ultimii sase ani. Am dat tot ce am putut dar nu am reusit sa tinel ritmul. Avem nevoie sa schimbam modul de abordare a unui meci in fata unui adversary precum Italia. Cedam prea usor cand credem ca cealalta echipa este mai buna decat noi astfel ca din repriza a treia s-a si marit diferenta”

Alessandro Campagna:”Stiam ca va fi un meci dur impotriva Romaniei care joaca intotdeauna fizic. Ma bucur ca am primit doar patru goluri asta inseamna ca apararea a mers foarte bine astazi. Pe de alta parte, in atac ne-am pierdut din concentrare, de aceea nu pot fi pe deplin multumit. Muntenegru este favorita grupei dar noi jucam din ce in ce mai bine la acest turneu final”

ROMANIA-ITALIA 4-9 (1-1; 1-3; 1-4; 1-1)

Romania: Dragos Stoenescu , Cosmin Radu 1, Negrean, Diaconu, Cretu, Busila, Matei Guiman 1, Chioveanu, Goanta, Mihnea Gheorghe 2, Ghiban, Popoviciu, Dragusin. Antrenor. Stanojevic

Italia: Tempesti, Di Fulvio F., Velotto 1, Figlioli 1, Giorgetti 3, Fondelli A. 1, Giacoppo, Gallo, Figari, Luongo S. 2, Aicardi, Baraldi 1, Del Lungo. Antrenor: Campagna

Arbitrii: Franulovic (Cro) si Margeta (Slo).

Superioritati numerice: Romania 2/9 si  Italia 7/15

Penalty-uri: Romania 0/1 si Italia 1/1

Note: In minutul 2’30” din prima repriza Diaconu a ratat un penalty. In repriza a treia Tiberiu Negrean a fost eliminate pentru joc brutal in timp ce Alexandru Matei a fost eliminate pentru comportament nesportiv in repriza a patra. Tot in ultima parte, Andrei Busila si Andrei Cretu au acumulat trei faulturi personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.