Tricolorii au facut impotriva Spaniei unul dintre cele mai bune jocuri aici la Budapesta, mai ales in aparare. Doar micile greseli din faza de atac au facut practic diferenta in meciul de astazi. Primul gol al partidei l-a inscris Nicolae Diaconu insa, dupa un om in plus ratat de tricolori, Spania a punctat de trei ori consecutiv si a intrat cu un avantaj de doua goluri la prima pauza. La reluarea jocului, Cosmin Radu a inscris pentru 3 la 2, Romania avind apoi posibilitatea sa egaleze din doua situatii de om in plus  pe care insa le-a ratat. In schimb, ibericii au marcat prin Javier Garcia din superioritate numerica pentru 4 la 2. finalul reprizei fiind al tricolorilor. Alexandru Ghiban a redus din diferenta, in timp ce Cosmin Radu a egalat dintr-un penalty cu 8 secunde inainte de pauza mare. Echilibrul s-a mentinut si in al treilea sfert al intalnirii, ambele echipe inscriind cate un gol. Mai intii Spania prin Javier Garcia, apoi Romania prin Negrean. Cu 1’31” inainte de  pauza Espanol si-a adus din nou echipa in avantaj. Tot spaniolii au marcat  primii in ultima repriza prin Munarriz, in timp ce Alex Popoviciu a apropiat inca o data echipa noastra de adversari cu un gol inscris din superioritate numerica. In minutul  3’43”,  Di Garcia a marcat golul decisiv, cel de 8-6, Romania reusind pe final doar sa reduca diferenta prin cel de-al treilea gol personal al capitanului Cosmin Radu.

Dejan Stanojevic (antrenor Romania): „ii felicit pe jucatorii mei pentru meciul de astazi Realistic vorbind nu puteam castiga astazi dar suntem multumiti de ceea ce am realizat aici. Vom munci pina la urmatorul campionat european pentru a arata o alta fata a poloului din Romaniei”

Gabriel Hernandez (antrenor Spania):” Speram ca aceasta victorie sa insemne pentru noi calificarea la Mondialele de la Kazan din 2015.  Nu mai aveam niciun obiectiv dupa ratarea calificarii in sferturile de finale, dar acum suntem fericiti cu acest rezultat!”

SPANIA-ROMANIA 8-7 (3-1; 1-3; 2-1; 2-2)

Spagna: Aguilar, Munarriz 1, Bustos, Roca 1, Molina 1, Minguell, Sziranyi, Espanol 2, Larumbe, Fernandez, Mallarach, Garcia 3, Lorrio. Antrenor. Hernandez.

Romania: Stoenescu, Radu 3, Negrean 1, Diaconu 1, Cretu, Busila, Matei Guiman, Chioveanu, Goanta, Gheorghe, Ghiban, Popoviciu 1, Dragusin 1. Antrenor Stanojevic.

Arbitrii: Bender (Ger) si Ciric (Srb)

Superioritati numerice: Spania 3/8 si Romania 2/5

Penalty-uri: Spania 0/1 si Romania 1/1

DSCN9432

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.