CSA Steaua va intalni de la ora 21.30, reprezentanta gazdelor, Het Ravinj.

La turneu mai participa echipele VK Primorac Kotor (Muntenegru), Nepobjedivi Invictum Sarajevo (Bosnia-Hertegovina) si Vasas Plaket Budapesta (Ungaria).

Favorita grupei din Olanda este Vasas, din Ungaria. Formatia din Budapesta a facut o serie de transferuri importante printre care Akos Konarik si rusul Ivan Nagaev. Antrenata de Slobodan Nikic, Vasas ii mai are in componenta pe  campionii olimpici  Branislav Mitrovic si Sava Randjelovic, pe Drasko Brguljan sau Bence Batori.

Lupta pentru locul secund se va da intre Steaua si Primorac Kotor, cele doua echipe urmand a se intalni in ultima zi a turneului, duminica 2 octombrie.

Tudor Fulea, golgheterul Campionatului European de la Split:

„Nu pot sa spun ca este o grupa usoara, dar nici foarte grea nu este. Sunt doua echipe, Invictum Sarajevo (din Bosnia-Hertegovina) si gazdele de la Het Ravinj, eu cred ca nu o sa ne puna foarte mari probleme. Insa primul meci este cu echipa gazda si daca nu ne marcam ocaziile pe care o sa le avem poate deveni dificil. trebuie sa ne concentram foarte mult pe acest prim meci iar cu cei de la Sarajevo nu cred ca o sa avem probleme. In schimb, cel mai echilibrat si important o sa fie meciul cu Primorac Kotor. Vasas este cea mai puternica din grupa. A facut niste transferuri importante si nu va fi un meci deloc usor cu ei. Cred chiar ca au o echipa cu care ar putea intra intre primele trei locuri in Campionatul Ungariei. Nu cred ca a fost o intamplare trofeul pe care l-am primit la CE de la Split, am mare incredere ca pot sa tin acelasi ritm. Sa zicem ca daca vor fi mai atenti la mine adversarii, am incredere in coechipieri si daca e sa fie mai agresivi pot da un pas in alta parte din care pot ei finaliza actiunea si automat nu o sa fie atenti doar la mine”.

Vicecampioana, CSM Oradea va juca de maine in turneul pe care il organizeaza. Echipa pregatita de Cirpian Cimpeanu va intalni formatiile RN Savona (Italia), Galatasaray Istanbul (Turcia) și ASA Tel-Aviv (Israel).

In primul tur preliminar al competitiei participa 19 echipe din 16 tari. Acestea au fost impartite in 4 grupe (3 de cate cinci echipe si una de 4)

2022/23 Champions League

Primul tur preliminar (29 Septembrie – 2 Octombrie),

Grupele

Grupa A (Het Ravinj, Țările de Jos): Vasas (Ungaria), Steaua Bucuresti (Romania), Primorac Kotor (Muntenegru), Het Ravinj (Țările de Jos), Invictum Sarajevo (Bosnia și Herțegovina)

Grupa B (Oradea, Romania): Savona (Italia), Galatasary Istanbul (Turcia), CSM Oradea (Romania), ASA Tel-Aviv (Israel),

Grupa C (Herceg Novi, Muntenegru): HAVK Mladost Zagreb (Croatia), Jadran Herceg Novi (Muntenegru), EVK Zaibas (Lituania), Enka Istanbul (Turcia), KVP Novaky (Slovacia)

Group D (Tourcoing, Franța): Tourcoing (Franța), Panionios GSS (Grecia), Vitoria Guimaraes (Portugalia), Banja Luka (Bosnia și Herzegovina), KVIK Kastrup (Denemarca).

Programul meciurilor din Grupa A (Het Ravinj, Țările de Jos):

Prima zi, joi, 29 septembrie
19:30 Primorac Kotor  – Nepobjedivi Invictum Sarajevo
21:30 ZPC Het Ravijn Nijverdal – Steaua Bucuresti

Ziua a doua, vineri 30 septembrie
19:30 A Hid Vasas-Plaket Budapesta vs. Nepobjedivi Invictum Sarajevo
21:30 ZPC Het Ravijn Nijverdal vs. Primorac Kotor

Ziua a 3-a, sambata 1 octombrie
12:00 Steaua Bucuresti – Nepobjedivi Invictum Sarajevo
14:00 A Hid Vasas-Plaket Budapesta – Primorac Kotor
19:30 Steaua Bucuresti – A Hid Vasas-Plaket Budapesta
21:30 ZPC Het Ravijn Nijverdal – Nepobjedivi Invictum Sarajevo

Ziua a 4-a, duminica 2 octombrie
10:00 Primorac Kotor – Steaua Bucuresti
12:00 ZPC Het Ravijn Nijverdal – A Hid Vasas-Plaket Budapesta

Primele trei echipe din grupele de 5 formatii (A, C, D) si primele doua echipe din Grupa B se califica in faza urmatoare a competitiei. Celelalte echipe  vor evolua in continuare in LEN Challenger Cup.

Urmariti-ne pe Facebook si Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.