La conferinta de presa organizata in deschiderea turneului la Museul Olimpic de pe Montjuic – reprezentanta orasului, Iolanda Latorre si presedintele clubului organizator, Julian Garcia au urat bun venit participantilor, in timp ce vice-presedintele forului european, Dimitris Diathesopoulos a afirmat ca Barcelona a fost intotdeauna o gazda excelenta pentru sporturile acvatice, inclusiv Mondialele din 2003 si2013, un Final Four in 2008, si primele doua editii ale Final Six. Pe langa toate acestea orasul spaniol va gazdui o noua competitie majora in viitor, este vorba de Campionatele Europene de polo din 2018.

Antrenorii protagonistelor au vorbit de asemenea  in cadrul conferintei de presa despre turneul de la Barcelona si toti la unison au afirmat ca toate echipele au sanse la castigarea trofeului.

Igor Milanovic, antrenorul campioanei Italiei, Pro Recco, este convins că "nu vor fimeciuri usoare, pentru ca toate echipele se cunosc foarte bine. Desigur, noi am venit aici să câștige." 

Ivan ASIC, tehnicianul lui VK Primorje a declarat că "la acest turneu Recco este favorită, dar nu intotdeauna favoritele sunt si câștigătoare. Este foarte dificil de prezis ceva la acest turneu."

"Este pentru prima data cand participam la Final Six, dar jucătorii noștri sunt foarte experimentati. Idiferent de adversar noi vom da totul in apa", a comentat si antrenorul campioanei Ungariei, Szolnoki, Istvan Lukacs. Cea de-a doua echipă maghiară prezenta la Final Six este ZF Eger, iar antrenorul său, Norbert Dabrowski, nu vrea cajucatorii sai sa se multumeasca doar cu aceasta participare "Am așteptat 10 ani aceasta participare, anul trecut am fost in tribune ca spectator si am spus inca de pe-atunci, ca imi doresc sa ajungem aici si asta am realizat deja." 

Eger se va intalni maine in sferturi cu Jug, iar antrenorul croatilor, Viekoslav Kobescak, a afirmat că "Eger este un adversar foarte dificil, dar noi ne vom juca șansele noastre. Toate cele șase echipe prezente la Barcelona au o șansă de a câștiga trofeul."
Nu in ultimul rand a vorbit, tehnicianul detinatoarei trofeului, CN Atletic-Barceloneta. Chus Martin, a spus că "este foarte dificil pentru noi sa repetam performanta de anul trecut. Primul joc este vital pentru a ramane in lupta pentru trofeu. Cred că un joc foarte bun in apărare ne poate ajuta știind că Szolnoki este o echipa foarte greu de invins."

League Final Six

28-30 mai 2015:

Programul meciurilor

Joi, 28 Mai
Sferturile de finala

18.00: ZF- (HUN) – CO (CRO) – Q1
19.30: C.N. (ESP) – Szolnoki VSK (HUN) – Q2

Vineri, 29 Mai
Semifinale si locurile 5/6 

16.30: Invinsa Q1 – Invinsa Q2 – meciul pentru locurile 5/6
18.00: Castigatoarea Q1 –  EB (CRO) – Semifinala 1
19.30: Castigatoarea Q2 –  (ITA) – Semifinala 2

Sambata, 30 Mai

Finalele

18.00: Invinsa SF1 – Invinsa SF2 – locurile 3/4
19.30: Castigatoarea SF1 – Castigatoarea SF2 – Finala

‪#‎CNABwaterpoloF6‬ #‎waterpolo‬ ‪#‎ChampionsLeague‬

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.