Cele 16 echipe calificate au fost repartizate in patru grupe de cate patru, cea mai grea grupa de la mondiale fiind de departe grupa D, acolo unde se intalnesc doua echipe favorite la finala Serbia si Muntenegru. Alaturi de ele au fost repartizate Australia lui Elvis Fatovic si Japonia. Cea mai echilibrata grupa se anunta insa grupa B, acolo unde adversare vor fi  Grecia, SUA, Italia si reprezentativa tarii organizatoare, Rusia.  Campioana en-titre, Ungaria, are parte de cea mai usoara grupa. Repartizata in grupa C, echipa antrenata de Tibor Benedek se va intalni cu Africa de Sud, Argentina si Kazakhstan.In grupa A, campioana olimpica, Croatia,  va juca cu Brazilia, Canada si  China.

Si in turneul feminin, s-au format 4 grupe de cate 4 echipe, grupele B si D fiind cele mai echilibrate. Finalista Cupei Mondiale din  2014, Australia, a fost repartizata in grupa B cu  Grecia, campioana mondiala din 2011, vicecampioana europeana de anul trecut, Olanda, si Africa de Sud.  In grupa D, Ungaria se va lupta cu Rusia, China si Franta.

Dupa sase participari consecutive, Romania a ratat de aceasta data prezenta la turneul final al Campionatului Mondial. Nationala noastra a terminat pe locul 8 la Europenele de la Budapesta. Tricolorii ar fi trebuit sa fie intre primele sase echipe ale continentului pentru a obtine biletele pentru Kazan. 

2015 FINA World Championships
Kazan, Rusia

27 Iulie – 8 August, 2015

Tragerea la sorti a tabloului masculin

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
1 Croatia (CRO Grecia (GRE) Africa de Sud (RSA) Serbia (SRB)
2 Brazilia (BRA) Statele Unite ale Americii (USA) Ungaria (HUN) Japonia (JPN)
3 Canada (CAN) Italia (ITA) Argentina (ARG) Muntenegru (MNE)
4 China (CHN) Rusia (RUS) Kazahstan (KAZ) Australia (AUS)

Tragerea la sorti a tabloului feminin 

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
1 Canada (CAN) Australia (AUS) Brazilia (BRA) Ungaria (HUN)
2 Kazahstan (KAZ) Africa de Sud (RSA) Japonia (JPN) Rusia (RUS)
3 Noua Zeelanda (NZL) Grecia (GRE) SUA (USA) China (CHN)
4 Spania (ESP) Olanda (NED) Italia (ITA) Franta (FRA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.