Federația Română de Polo nu a înscris echipa națională de seniori în preliminariile World League. Este pentru prima dată, din 2005 încoace, când poloiștii tricolori nu participă la competiția organizată de forul internațional. In anul 2007 Romania a jucat chiar in Super Final și a terminat pe locul 6.

Ministerul Tineretului si Sportului nu a acordat banii forului din Strada Vasile Conta pentru inscrierea echipei nationale in preliminariile World League. In momentul de față poloiștii se afla in pregătire centralizată, la Targoviște, pentru preliminariile CE de anul viitor.

Meciurile se vor desfășura sub formă de turnee, România fiind repartizată in grupa C alături de Malta și Portugalia. Partidele vor avea loc în Malta, în perioada 11-13 octombrie 2019. Primele două clasate, din fiecare grupă, se califică direct la turneul final. Campionatul European de la Budapesta se va juca în luna ianuarie 2020 și oferă locuri pentru turneul preolimpic.

Meciurile din preliminariile World League ar f fost utile pentru pregătirea europenelor si eventual a turneului preolimpic, în cazul în care naționala României s-ar califica.

Anul trecut, FR Polo a fost amendată de FINA cu 10.000 de euro pentru că a retras reprezentativa feminină din competiție, după ce a înscris-o în preliminarii.

Forul de specialitate dă vina pe stat că nu îi alocă bani, dar haosul din Federatie, care durează de mai bine de un an de zile, a dus la sistarea finanțării acestui for de către MTS. Indiferența unora și incompetența altora a atins de aceasta dată punctul culminant iar cea care pierde este echipa națională, cea care ar trebui să încerce sa obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.