Romania si Franta au mai jucat in acest an, in luna februarie, la un turneu de verificare ce s-a desfasurat la Istanbul. La primul meci cu Dejan Stanojevic pe banca tehnica, tricolorii s-au impus cu 11 la 10. De asemenea a fost primul joc al lui Cosmin Radu la echipa nationala dupa o pauza de peste un an si jumatate, capitanul echipei inscriind cinci goluri in poarta Frantei.

România a încheiat Grupa A a Europeanului de polo pe locul 4, cu două victorii. Franta a incheiat pe locul 5 grupa B cu o victorie in fata Germaniei cu 8 la 7. Miercuri, francezii au jucat impotriva Georgiei pentru locurile 7-12  meci pe care l-au castigat cu 10 la 6. 

Daca vor castiga meciul cu Franţa  tricolorii vor juca mai departe, în meciul pentru locurile 7-8, cu învingătoarea din partida Germania – Spania.

Alexandru Ghiban (Romania): „Jucam cu Franta pentru locurile  7-8. Am mai jucat cu ei la Istabul si pot spune ca a fost foarte greu atunci. Era primul meci cu Dejan Stanojevic pe banca si vedeam doar dupa doua-trei zile de pregatire comuna. Dar acum pot sa spun ca lucrurile s-au schimbat mult in bine. Am avut o pregatire de vara lunga , foarte puternica si echipa s-a omogenzat. Noi speram intr-un rezultat foarte bun.  Am avut trei zile libere  de la partida cu Rusia si ne-am preatit special pentru jocul acest cu Franta. Incercam sa aratam acelasi joc solid si sa castigam meciul”

Rémi Saudadier (Franta): „Noi ne-am atins primul obiectiv dar nu intentionam sa ne oprim aici. Urmeaza meciul cu Romania, o echipa experimentata, cu care am mai jucat recent la un turneu de verificare. Au castigat doar la un gol diferenta dupa ce noi am condus inainte de ultimul sfert. Daca vom evolua ca o echipa la cel mai bun nivel putem sa castigam” a declarat jucatorul intr-un comunicat al forului francez de specialitate.

Franta – Romania

Franta: Garsau, Saudadier, Jablonski, Khasz, Blary, Simon, Peisson, Lavarsanne, Marzouki, Bodegas, Camarasa, Tomasevic, Mouriame. Antrenor. Bruzzo.

Romania, Negrean, , Busila,  Guiman, , Ghiban, Popoviciu, Dragusin. Antrenor. Stanojevic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.