Romania revine intre cele mai bune 8 echipe ale continentului dupa o pauza de 10 ani. Ultima dată a fost la Campionatul European de la Budapesta din 2014 (turneu final cu 12 echipe). Prezenta in sferturi aduce insa tricolorilor un lucru si mai important: calificarea la Campionatele Mondiale de la Doha. Poloiştii noştri au jucat ultima dată  la Campionatul Mondial din 2013, la Barcelona, unde au ocupat locul 13. Totodata, Romania va juca direct la următoarea ediţie a Campionatului European.

Cele mai importante meciuri al naţionalei noastre la acest Campionat European au fost cel cu Olanda din grupa si duelul de astazi cu Georgia. Tricolorii au facut doua partide bune chiar cand a fost nevoie. Cu Olanda poloistii nostri au jucat bine in ambele faze atat in aparare cat si in atac. Cu Georgia jocul lor a aratat si mai bine.

Desi lumea se astepta la un meci echilibrat, echipa pregatita de Bogdan Rath a anulat inca din prima jumatate suspansul. Tricolorii au preluat repede conducerea punand 4-0 pe tabela de marcaj. Georgia a reusit primul gol abia dupa 7 minute de joc, din penalty, in timp ce Vlad Georgescu a refacut diferenta cu un gol din superioritate numerica

La inceputul sfertului al doilea, georgienii au incercat sa revina in joc si au redus diferenta la trei goluri (3:6), dar Romania si-a impus ritmul de joc si a inscris din nou 4 goluri consecutive 10:3.

Echipa noastra a controlat si a doua jumatate a intalnirii. A câștigat și a treia repriză, cu 3-2, doar ultimul sfert incheiindu-se la egalitate, 5-5.

România va înfrunta Spania în sferturile de finală. Meciul este programat vineri, la Zagreb, de la ora 17.30

După această calificare Marius Tic (căpitanul echipei naţionale) a declarat : Atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei, cred este cel mai frumos rezultat obtinut până acum în această carieră. Atât la nivel de juniori cât şi la seniori. Meciul cu Georgia pentru noi a fost unul perfect. Cred că nu se astepta nimeni la o diferenţă atât de mare pe tabelă. Am fost şi noi uşor surprinsi de acest lucru dar am incercat sa nu ne lăsăm dusi de val. Diferenţa era una extrem de mare si până la urmă am reusit sa o mentinem pana la finalul partidei. Emoţiile sunt extrem de mari. Suntem foarte fericiţi, usor socati deoarece nici noi nu ne asteptam sa avem o victorie atat de mare si atat de usoara, ca sa o numesc asa. Astazi ne vom bucura deoarece după 11 ani echipa nationala va participa la un Campionat Mondial, dar de maine trebuie sa o luam de la capăt. Avem sfertul de finala cu Spania. Nu putem compara meciurile pe care le-am avut pana acum cu ceea ce va urma dar sunt sigur ca vom face cel puţin un meci la fel de bun ca cel de azi. In aceasta fază orice este posibil, echipa care va prinde momentul si ziua mai bună va merge mai departe”.

Campionatul European – Croatia 2024

Meciurile de baraj – 11 Ianuarie 

Franta – Serbia 10:14
Muntenegru – Germania 10:5
Grecia – Olanda 15:10

Georgia – Romania 11:18 (1:5, 3:5, 2:3, 5:5)

Georgia: Vasic 3, Akhlediani 2, Shushiashvili 2, Magrakvelidze 2, Dadvani 1, Bitadze 1.

Romania: Vlad Georgescu 5, Silvian Colodrovschi 4, Andrei Neamtu 3, Belenyesi David 2, Vancsik Levente 2, Tudor Fulea 1, Francesco Iudean 1

Sferturi de finala (12 Januarie)
ora 16:00 Ungaria – Serbia
ora 17.30 Spania – Romania
ora 19.30 Croatia – Grecia
ora 21:15 Italia – Muntenegru

Semifinale ( 14 Ianuarie)
ora 17:30 Ungaria/Serbia – Croatia/Grecia
ora 21:15 Spania/Romania – Italia/Muntenegru

Finale ( 16 Ianuarie)

ora 17:30 Finala mica
ora 21:15 Finala

Meciurile de clasament

Semifinale locurile 13 – 16

Slovacia – Israel 15:9

Malta – Slovenia 10-8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.