Poloistii tricolori au învins formaţia Germaniei în primul lor meci din turneului internaţional „Cupa României”, care are loc la bazinul Dinamo din Capitală. Jucatorii pregatiti de Dejan Stanojevic au dominat meciul de la inceput pina la final, chiar daca in primul sfert au fost egalati (2-2) de nemti. Dupa doua reprize Romania a avut un avantaj de  trei goluri (7-4) , iar dupa sfertul trei diferenta a fost de patru goluri (10-6). Echipa noastra a continuat jocul bun in aparare cu Dragos Stonescu care a prins din nou o zi buna in poarta. Pina la finalul partidei, Romania a primit doar 3 goluri in inferioritate numerica din cele 11 situatii de care a beneficiat Germania. In atac insa, poloistii romani, au avut parte doar de 4 situatii de om in plus, doua dintre ele fiind fructificate de Tiberiu Negrean. Romania va juca sâmbătă cu Slovacia, în timp ce SUA va înfrunta Germania.

Mihnea Gheorghe (jucator Romania): ” Este o victorie foarte importanta pentru noi. Ne-am dorit sa jucam, la acest ultim turneu dinainte Europenelor,  foarte bine pentru ca ne dorim  sa facem si acolo o figura foarte buna. S-au schimbat destul de multe fata de jocul nostru de la Viena, ne simtim mult mai bie, suntem mai proaspeti. Acolo s-a simtit un pic si oboseala dupa perioada de pregatire destul de dura. Am reusit pentru prima oara in meciurile de pregatire sa ne distantam la o diferenta destul de linistitoare de goluri, sa mentinem un ritm ridicat si s-a vazut asta prin victoria la 5 goluri. Faza de aparare a mers foarte bine, poate ar fi trebuit sa ne aparam un pic mai agresiv la faza de om in minus si cred ca la finalitatea contraatacului ar trebui sa mai lucram. Ne dorim sa facem un joc cat mai bun de la meci la meci si sa castigam turneul”

Nebojsa Novoselac (antrenor Germania): ” Nu ne-am facut deloc jocul nostru in acest meci si trebuie sa analizam partida pentru a vedea ce este de facut pina la  Euopene. Nu am aratat bine in apa mai ales la om in plus am ratat foarte mult. Romania a jucat foarte agresiv. Noul antrenor a adus ceva nou in jocul vostru si nu arata deloc rau. Noi incercam sa punem totul la punct pina la Campionatul European. Grupa noastra este foarte dificila. Avem campioana olimpica, european si mondiala ca adversare, dar trebuie sa gandim pozitiv, nu trebuie sa ne gandim ca va fi greu. Vom vedea la Budapesta cum va fi.

    

Mihnea Gheorghe

Turneul international „Cupa Romaniei”- Bucuresti, 27-29 iunie:

Vineri, 27 iunie

SUA – Slovacia 14-8 ( 4-2, 4-1, 3-1, 3-4)

România-Germania  12-7 (4-2, 3-2,3-2, 2-1)

Romania: Dragos Stoenescu, Cosmin Radu 3, Tiberiu Negrean 2, Nicolae Diaconu 3, Daniel Teohari, Andrei Busila 1, Alexandru Matei 1, Mihnea Chioveanu, Andrei Cretu, Mihnea Gheorghe 2, Alexandru Ghiban, Alex Popoviciu, Mihai Dragusin, Dimitri Goanta, Antrenor: Dejan Stanojevic

Germania: Roger Kong,  Erik Bukowski, Hannes Glaser,  Julian Real 3, Tobias Preuss, Maurice Jüngling, Heiko Nossek 4, Paul Schüler, Marko Stamm, Moritz Oeler, Andreas Schlotterbeck, Dennis Eidner, Timo van der Bosch,  Jan Obschernikat. Antrenor: Nebojsa Novoselac

Superioritati numerice: Romania 2/4 si Slovacia 3/11

Penalty-uri:  Romania 1/1

Sambata, 28 iunie

Ora 18.00      SUA-Germania

Ora 19.15       România-Slovacia

Duminica, 29 iunie

Ora 10.00     Germania – Slovacia

Ora 11.15      România – SUA

SUA - Slovacia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.