Romania a inceput bine jocul cu doua goluri marcate de Cosmin Radu, dar au urmat patru goluri consecutive ale giorgienilor care au trecut astfel la conducerea jocului. Repriza s-a incheiat cu scorul de 4 la 3 pentru Georgia dupa ce Tiberiu Negrean a redus  din diferenta. La reluarea meciului, Diaconu a adus egalarea pentru tricolori si dupa mai multe actiuni de atac ratate de fiecare parte au urmat trei goluri inscribe in ultimul minut al reprizei.  Cu 56 de secunde inainte de pauza, Matei a inscris pentru 5 la 4, adversarii au egalat prin Elez, din om in plus cand mai erau 19 secunde de joc, iar Mihnea Gheorghe a adus din nou echipa noastra in avantaj cu un gol marcat in ultima secunda (6-5). Dupa pauza mare, Romania nu a mai cedat initiativa dominand clar a doua jumatate a meciului . Negrean si Diaconu au marcat singurele goluri ale partii a treia, in timp ce in ultima parte au punctate Negrean, Cosmin Radu si Andrei Cretu, iar Kvedeliani a inchis tabela cu un gol marcat din superioritate numerica. O victorie de moral asadar pentru poloistii tricolori pentru care urmeaza intalnirea cu vicecampioana olimpica , Italia.

Mihnea Gheorghe: „A fost primul meu meci la un Campionat European de seniori si pot sa spun ca am avut ceva emotii. Si acum sunt un pic emotionat s-a si vazut la inceputul jocului cand am fost cam timorat si am facut doua greseli pe inceput de meci dar apoi mi-am dat  drumul incet incet la joc si cred ca a fost bine pina la final. Ma bucur ca am reusit sa inscriu la meciul de debut. Fiecare gol la campionatul acesta este important pentru mine. E un gol bun pentru moralul meu pentru urmatoarele meciuri.”

Dejan Stanojevic: „Noi am fost mai agresivi in a doua jumatate a partidei in timp ce adversarii si-au pastrat ritmul de joc  asa am reusit sa ii depasim. Apararea noastra a fost foarte una si sunt mandru de baietii mei, dar intalnim Italia in urmatorul nostru meci si trebuie sa uitam de victoria de astazi si sa ne concentram pe ceea ce urmeaza. Romania nu a mai avut parte de rezultate bune de doi ani de zile.  Acest lucru trebuie sa il lasam in urma  si sa aratam ca avem potential  sa fim o echipa competitive la acest turneu final”  

Jovan Popovic (antrenor Georgia): „Romania a castigat acest meci deoarece are mai multa experienta decat noi. Primele doua reprise au fost foarte bune pentru noi dar dupa aceea am aratat ca suntem lipsiti de experienta. Bineinteles, noi suntem outsider la acest turneu din moment ce este primul turneu final la care evoluam, dar vrem sa aratam ca putem juca un polo de calitate.”

Romania – Georgia 11-6 (3-4, 3-1, 2-0, 3-1)

Romania: Dragos , Cosmin Radu 3,  3, Nicolae Diaconu 2, Andrei Cretu 1,, Andrei Busila, Alexandru Matei 1, , Dimitri Goanta,  1, Alexandru , Alex Popoviciu, . Antrenor: Dejan Stanojevic

Georgia: Zurab Chumburidze, Beka Kavtaradze, Damir Tsrepulia 1, Marko Elez 1, Alexander Rusishvili, Marko Jelaca 3, George Khvedeliani 1, Mikheil Baghaturia, Zurab Rurua, Konstantine Gegelashvili, Tato Nikoleishvili, Marino Franicevic, Beka Kapanadze. Antrenor: Jovan Popovićic

Arbitrii: Mihailo Ciric (Srb) si Damien Taylor (GBR)

Superioritati numerice: Romania 5/8 si Georgia 5/11

Penalty-uri Romania 1/1 si Georgia –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.