Pentru poloistii tricolori, aflati la cea de-a 9 participare consecutiva, primul adversar este Georgia. In urma cu doi ani, jucatorii lui Dejan Stanojevic debutau tot contra Georgiei reusind sa o depaseasca la cinci goluri diferenta, scor 11-6. Cele doua echipe s-au intalnit si anul trecut, in decembrie, în Liga Mondială, iar Romania s-a impus la Tbilisi cu 13-11, fără căpitanul Cosmin Radu, accidentat.

La ultimul antrenament dinaintea partidei atmosfera a fost foarte buna la echipa iar tricolorii montati. Patru dintre jucatori sunt chiar la debutul la un Campionat European: Daniel Teohari, Nicolae Oanta, Roland Szabo si Marius Tic.

Daniel Teohari: „Emotiile sunt mari, mai ales ca stim cu totii ca trebuie sa intram macar intre primele opt pentru a merge la turneul preolimpic, in primul rand, pentru ca toata lumea sa participe macar o data ion viata la Jocurile Olimpice, iar acest lucru ne va da calificarea si la urmatoarele Campionate Europene, plus Campionate Mondiale. Trebuie sa castigam primul meci cu Georgia si dupa aceea vom vedea ce va fi”

Nicolae Oanta: „In primul rand sunt foarte mandru ca pot sa ajut echipa nationala, si pot sa fiu alaturi de acesti baieti minunati. Nu am emotii, eu chiar astept sa obtinem niste rezultate bune la aceste europene. Contra Georgiei o sa fie un meci diferit fata de cel din Liga Mondiala, dar sunt convins ca vom castiga acest joc pentru ca suntem mai buni decat ei.”

Marius Tic: „A fost visul meu cel mai mare sa ajung sa reprezint Romania la o competitie e avengura cum  fi acest Campionat European si sunt mandru sa fac parte din aceasta echipa. Consider ca avem adversari de valoarea noastra pentru a accede la urmatoarele competitii si acolo trebuie sa fim atenti si sa dam tot ce avem mai bun pentru a castigat aceste meciuri. Ne intereseaza in primul rand jocul cu Georgia si apoi sa trecem si de Germania.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.