Tolea Grinţescu avea probleme de sănătate de mai multă vreme care s-au acutizat în urmă cu câteva săptămâni fiind necesară internarea în spital. El a decedat însă in aceasta dimineaţă, în pofida eforturilor echipei medicale.
Anatolie Grinţescu deţinea funcţia de preşedinte al forului naţional de polo din 2008 după demisia lui George Gaiţă, el  fiind anterior, timp de 18 ani, secretarul general al federaţiei.

Născut la Chişinău, în 1939, Anatol Grinţescu a făcut 12 ani parte din naţionala României, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 1960 şi 1964, încheind cu un bilanţ de 85 de goluri în 176 de meciuri jucate, iar în calitate de antrenor al reprezentativei a bifat şi ediţiile din 1972, 1976 şi 1980.

La nivel de club, el a jucat la Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat zece titluri naţionale şi a participat la trei ediţii ale Cupei Campionilor Europeni.

De asemenea, tot cu Dinamo, dar în calitate de antrenor, Anatol Grinţescu a câştigat campionatul naţional în 1973 şi 1974.

Adresam, pe aceasta cale, sincere condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! 

Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu bunului nostru coleg si prieten, o pot face la bazinul Floreasca, de marti ora 12,00 pana miercuri la ora 12,00 si la capela Bisericii Casin, de miercuri ora 12,30 si pana joi ora 11,00.

Ceremonia funerara va avea loc  joi, 5 iunie dupa ora 12,00 la Cimitirul Straulesti 2 .

2 COMENTARII

  1. Am avut norocul sa-l cunosc!..Am fost la grupul de atletism, terenul nostrum era dincolo de piscine olimpica.Ce OM!… Eram copil, prin ‘68,69, vara, statea in slip, pe marginea bazinului si mai vorbea cu un sportiv .Am auzit cind au sarit in apa, atunci m-am intors . In mintea mea de atunci, cred ca au fost vreo 7-8 secunde si parca-l vad pe Tolea, s-a intors spre ala, pe la mijlocul bazinului si-a scuturat capul si I-a zis:…Ti-am spus ca te iau”. Un mare om al sportului romanesc, Tolea Grintescu.

  2. In vara anului 1968, dupa ce timp de un an practicasem gimnastica in cocheta incinta micuta a salii de gimnastica din apropierea terenului de handbal, din incinta parcului sportiv Dinamo, am hotarat ,cu tatal meu, sa „fac inot ” .. Asteptam ,de vreo ora, pe marginea bazinului Dinamo,sa facem cunostinta cu un instructo/antrenor… Ne-a bagat in seama Nea Tolea .. A demarat dansul procedurile ,dialogul cu parintii , ne-a strans mana celor cca 10 prichindei ,fete si baieti, si ne-a rugat sa mai asteptam .. Eu nu am inteles decat ca putem intra in apa !!! Si am sarit … Pana sa se dumireasca ne-a Tolea de disparitia mea , eu ma scufundam disperat,desigur .. Imi amintesc cum m-a certat ,spunandu-mi ca din cauza mea a facut prima baie ,in acea zi … Vara a trecut, am fost selectat in lotul doamnei Sanda Grintescu, sotia dansului , o femeie frumoasa si deosebita… Am continuat dupa un an ,doi cu Cristina Balaban … Din cand in cand ,desigur ca ma reintalneam , intamplator , la bazine ,sau in afara lor cu nea Tolea ,il salutam si eram mandru ca ma recunostea, imi spunea pe nume , chiar daca perioade mai lungi desparteau aceste intalniri … Dupa anul 2000 l-am revazut in cateva interviuri la Tv , dar a avut un interviu , la un post TV care nu mai exista, al carui nume nu l-am retinut , dar am apucat sa inregistrez cca 15 minute din acel interviu , pe o caseta video .. Am aflat toamna sau iarna trecuta de decesul dumnealui , m-am intristat … Am fost apoi prin primavara la bustul ce aminteste tuturor de personalitatea dansului … M-am bucurat ca bazinul a primit numele Tolea Grintescu … Un om cum rar a avut sportul romanesc … Pacat ca nu mai pot simti mana lui barbateasca !! Tin minte cum ca m-a invatat sa strang mana, ca un barbat , pe la 10-11 ani … atunci cand mi-a simtit stargerea lesinata , mi-a spus ca numai o anumita categorie de barbati pot fi recunoscuti dupa acest fel de-a strange mana,fara vlaga, si am intele ce trebuia sa fac … De atunci sunt mandru ca reusesc ,doar printr-o strangere de mana , sa intrevad caracterul unui om ,tip, sau tipa , dupa fermitatea cu care face acest lucru … sper sa reusec sa gasesc inregistraea si sa o postez …Toate bune tuturor tibipetrica@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.