Tricolorii intalnesc in primul meci, de la ora 20.00, pe Croaţia, campioană olimpică în 2012 şi vicecampioană olimpică în 2016.

Componența lotului prezent la Rotterdam: Marius Tic, Cosmin Radu, (capitanul echipei), Alexandru-Albert Vatrai, Tudor Fulea, Victor Antipa, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu, Bogdan Remes, Robert Gergelyfi, Vlad Georgescu, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Serban Abrudan, David Bota, Ferenc Czenk. Antrenori sunt: Athanasios Kechagias – principal, si Vergos Panagiotis – secund. 

Căpitanul tricolorilor, Cosmin Radu  va participa la cel de-al 6-lea turneu preolimpic. În vârsta de 39 de ani, centrul naționalei a jucat 455 de meciuri pentru România și a marcat peste 800 de goluri. Este cel mai selecționat jucător din istorie și al doilea marcator all-time, după Vlad Hagiu.

Cosmin, astazi se da startul intr-una dintre cele mai dificile competitii,  turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Sunt programate meciuri in fiecare zi. Este pregatita echipa pentru a duce pana la capat un astfel de turneu?

Cred ca din punctul asta de vedere vom fi capabili sa mentinem ritmul pentru ca ne pregatim de ceva timp centralizat si dupa cum imi vad eu coechipierii sunt de parere ca putem rezista oricarui ritm impus de majoritatea echipelor.

Debutati impotriva favoritei grupei, Croaţia, campioană olimpică în 2012 şi vicecampioană olimpică în 2016.

Va fi un meci dificil. Jucatori de la ei au calitate individuala și asta face diferenta in orice sport de echipă.

Poate fi considerat un meci care vă va pregati pentru urmatoarele confruntari din grupă.

Cu siguranță. Acest joc ne va da posibilitatea să vedemcam ce putem sa facem si cum putem să jucăm.  Grupa noastră este de asa natură facută încât fiecare meci să fie decisiv. Practic putem căștiga sau putem pierde toate meciurile din grupa.

Este al 6-lea turneu preolimpic la care participi. Au trecut 20 de ani de la primul preolimpic. Este clar că îți dorești foarte mult o nouă participare la Jocurile Olimpice, după Londra 2012.

Da. Este și motivul pentru care încă mai joc la națională, din dorința de a mai merge încă o dată la Olimpiadă și de a avea rezultate acolo. Sunt conștient că în momentul de față echipa este încă în reconstrucție, sunt multe lucruri de pus la punct și șansele sunt oarecum reduse de a ajunge acolo dar eu de asta sunt aici. Cred ca ne putem califica.

Programul meciurilor din prima zi, 14 februarie, de la turneul preolimpic de la Rotterdam 

ora 14.00 Georgia – Grecia (A)

ora 15.30 Canada – Brazilia (A)

ora 17.00 Olanda – Germania (B)

ora 20.00 Croatia – Romania (B)

ora 21.30 Franta – Rusia (B)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.