Noul sezon din Champions League va fi mai restrans, in timp ce Euro Cup si Euro League au suferit mici modificari. Acestea sunt cupele europene pe care Len are în vedere sa le organizeze in sezonul 2020/21.

LIGA CAMPIONILOR.

Liga Campionilor va începe la sfârșitul lunii octombrie, cu o singură etapă preliminară (spre deosebire de cele trei runde din ultimii ani): din această fază merg mai departe 2 echipe, care se vor alătura celor 10 deținătoare de wild card-ului pentru faza grupelor. În grupe  echipele vor fi împărțite în două serii de câte 6 echipe fiecare, iar meciurile se vor juca începând cu 11 și 12 noiembrie.

Cele 10 echipe care vor beneficia de wild-card sunt: ​​Pro Recco, Barceloneta, Dinamo Tbilisi, Ferencvaros, Hannover, Jadran Herceg Novi, Jug, Marsilia, Olympiacos, Spandau. Așadar, au renunțat la wild card formațiile Szolnok și Mladost, prezente în ultimul sezon.

Turneul Final Eight va avea loc la Hanovra între 4 și 6 iunie 2021 (Waspo este deja calificată în calitate de club organizator).

EURO CUP.

Formula de desfășurare a celei de-a doua cupe europene, Euro Cup, este identică cu cea din ultimii ani. Competiția va începe la începutul lunii noiembrie cu turul 1, turul 2, optimi, sferturi de finală, semifinalele și finala. Noutatea constă în faptul că echipele eliminate în runda preliminară a Ligii Campionilor vor participa și în turul I din Euro Cup.

EURO LEAGUE.

Competiția feminină, Euro League, nu a suferit nicio modificare: prima etapă va avea loc în decembrie, apoi etapa a 2-a, sferturile de finală și finala. Formațiile eliminate în sferturile de finală vor participa la turneul final 4 din Len Trophy.

Echipele românești în cupele europene

Sezonul 2019 – 2020 al campionatului național a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus cu o etapă înainte de finalul fazei a doua a competiției.

In clasament, campioana CSA Steaua ocupa primul loc, urmată la 12 puncte de vicecampioana CSM Oradea (care avea două meciuri mai puțin disputate) şi la 16 de Dinamo.

La sfârșitul lunii mai, cluburile au căzut de acord ca Superliga să nu se mai joace iar Federaţia Română de Polo va decide marți, 2 iunie, dacă se va acorda sau nu titlul de campioană.

CSM Oradea a câștigat Cupa Romaniei in sezonul 2019-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.