Turneul preolimpic de la Rotterdam a fost reprogramat pentru perioada 14-21 februarie, in timp ce competitia similara feminina va avea loc in perioada 17-24 ianuarie.

FINA a publicat noile date pe site-ul oficial (la turnee). Pe site era trecuta initial perioada 13-20 decembrie.

La inceputul lunii mai, forul international a anuntat ca date de desfasurare 21 – 28 februarie 2021. 

Ambele turnee erau programate sa se dispute in luna martie a acestui an.

Va reamintim ca la turneul preolimpic va participa si nationala masculina a Romaniei, repartizata in grupa B. alaturi de Croatia, Germania, Rusia, Olanda si Franta. In grupa A vor juca Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia si Turcia. Dupa meciurile din grupe, primele 4 echipe vor disputa sferturile de finala. Primele trei clasate obtin biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La turneul preolimpic feminin participa – A: Olanda, Franta, Italia, Uzbekistan, Slovacia. Grupa B: Grecia, Ungaria, Israel, Noua Zeelanda si Kazahstan. Echipele de pe locurile 1-4, vor juca in sferturile de finala, dar doar cele mai bune doua echipe (finalistele turneului) se vor califica la Jocurile Olimpice.

Primul meci de polo dupa pauza cauzata de pandemie programat pe 13 iunie

Polo-ul pe apa isi reincepe incet activitatea. Mai multe cluburi si echipe nationale au inceput deja antrenamentele.

Dupa cum informeaza portalul Total Waterpolo in curand se va disputa si primul meci de dupa perioada de pandemie.

Federatia croata planuieste un meci amical Croatia – Muntenegru la Dubrovnik la data de 13 Iunie. Muntenegrenii au fost invitati, dar federatia de la Podgorica inca nu a confirmat oficial prezenta la Dubrovnik, dar croatii cred ca raspunsul va fi favorabil.

Nationala Croatiei va incepe pregatirile pe 10 Iunie, in timp ce Muntenegru se antreneaza de pe 11 mai.

Acesta ar fi primul meci international dupa 3 luni de pauza cauzata de pandemia de coronavirus.

Ultimele meciuri internationale s-au jucat la turneul international de verificare “Four Nations” de la  Hamburg (9-11 martie), la care a participat si Romania. Muntenegru a terminat pe primul loc, urmata de Germania, Georgia si Romania.

Ultimul meci oficial a fost insa cel dintre Serbia si Spania din preliminariile World League, programat pe 10 martie.  Spania a invins Serbia cu 13 la 11, la Belgrad. Liga Mondiala va continua probabil dupa turneul preolimpic. cu celelalte trei sferturi de finala: Italia – Ungaria, Franta – Grecia si Muntenegru – Croatia.

În ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor echipei naţionale masculine a României, inca nu se stie cand vor fi reluate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here