Steaua și CSM Oradea s-au calificat în ultimul act al campionatului national după ce au trecut în semifinale de Dinamo Bucuresti, respectiv Corona Sportul Studentesc, ambele impunandu-se în minimum de meciuri, 3-0.

Campioana ultimelor trei sezoane, Steaua, este favorită și acum. “Ros-albastrii” iși doresc să păstreze supremația în România. La începutul anului, jucatorii lui Andrei Iosep au castigat Cupa României dupa o finala, tot cu CSM Oradea, in care s-au impus cu 12-6.

In sezonul regulat, Steaua a câștigat toate meciurile directe cu formatia pregatita de Dorin Costras: In etapa a 7-a din tur, a fost 10-7 si 9-4 pentru ros-albastrii, pentru ca în retur,  “militarii” sa se impuna, la Oradea, cu 7-6 si 10-3.

Steaua a terminat sezonul regulat pe primul loc, echipa din Ghencea suferind o singura infrangere pe parcursul celor 16 etape. Oradenii au incheiat pe locul 3 cu 78 de puncte.

Finala Superligii se dispută duoa sistemul cel mai bun din cinci partide. Primele două meciuri se joaca în bazinul Steaua din București: vineri,10 mai, de la ora 19:30 si sâmbătă, 11 mai, de la ora 12:30.

Partidele vor fi arbitrate de Adrian Alexandrescu si Mihai Balanescu.

Meciul 3 și Meci 4 (daca va fi nevoie) se dispută la Oradea, iar un eventual Meci 5 se va juca, tot în capitală.

Steaua are 15 titluri de campioana a României, in timp ce formația antrenata de Dorin Costras are nouă titluri naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here