Doi dintre componentii echipei nationale, care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, revin in bazin. Fostii internationali, Alex Matei (39 de ani) si Dragos Stoenescu (41 de ani), s-au inteles cu Rapid si vor incerca sa ajute echipa in noul sezon competitional.

Alexandru Matei a jucat ultima data la Dinamo in sezonul 2016/17. In acelasi an a condus de pe banca tehnica echipa nationala universitara la Universiada de Vară de la Taipei.

„Dupa trei ani de zile am luat hotararea sa ma intorc in bazin. Cred ca sunt la fel de pregatit ca perioada in care am fost la Olimpiada. Sunt foarte bucuros ca am aceasta decizie. Echipa Rapid are intotdeauna portile deschise pentru jucatori care vor sa faca performanta si care vor sa ajute noua generatie. Imi doresc foarte mult sa pot sa transmit mai departe din experienta mea si din felul generatiei noastre de a fi. Chiar daca nu mai suntem sportivi profesionisti si poate varsta isi va spune cuvantul, eu cred ca celelalte echipe vor trebui sa ne ia in considerare in sezonul viitor”.

Dragos Stoenescu a fost, in sezonul trecut, antrenor cu portarii la campioana Steaua, echipa la care a si evoluat ultima data in anul 2017.

„Antrenorul Silviu Ceobanu m-a contactat si am acceptat oferta Rapidului. Dorinta mea este sa antrenez in continuare , sa ii ajut pe portarii de la echipa. Nu as vrea sa le stric eu viitorul, sa joc eu in locul lor. Voi fi cu ei in apa si cine este mai bun va juca. Sper ca prin prezenta mea in apa sau pe marginea bazinului sa ii motivez si sa le transmit din cunoștințele si experienta mea. Nu as vrea sa parasesc fenomenul, sportul care mi-a dat atatea satisfactii. Eu, Alexandru Matei, fratii Stan si Iulian Radoi cred ca vom aduce un plus de experienta si cumulata cu tineretea jucatorilor care vor fi in lot sezonul viitor la Rapid vom incerca sa facem o echipa competitiva”, a declarat Dragos Stoenescu.

Rapid a terminat pe locul 7 sezonul 2019/20 din Superliga Nationala, care a fost întrerupt in luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.