Romania a castigat ultimul meci de la Campionatul European si a incheiat competitia de la Budapesta pe lacul 11.Prestatia tricolorilor din Duna Arena a lasat insa impresia ca echipa a facut un pas inainte. Antrenorul grec Kechagias a reusit sa aseze bine jucatorii in apa si sa imprime o disciplina tactica grupului, care s-a miscat de aceasta data precum o echipa. Au inceput sa iasa in evidenta si devina incet incet certitudini si jucatorii tineri, precum Andrei Prioteasa (24 ani), si Tudor Fulea (23). Ei sunt cei care, de altfel, au inscris cele mai multe goluri in poarta Turciei: Prioteasa (4) si Fulea (5).

Din pacate a fost si ultimul meci la un Campionat European pentru capitanul echipei, Cosmin Radu, care la 38 de ani a disputat cu Turcia partida cu numarul 455.

Nationala Romaniei isi va pierde asadar anul acesta jucatorul emblema si va trebui sa isi gaseasca fara el un drum in Europa si in lume. 

Campionatele Europene Budapesta 2020

Vineri 24 ianuarie

Finala pentru locul 11

TURCIA – ROMANIA  3-20 (1-5, 0-6, 1-6, 1-3)

Turcia: Sezer, Caner, Yutmaz, Acar, Biyik 1, Gurdenli, Yenigun, Senemoglu, Sonmez, Ozbek 1, Kahraman, Dilek, Kil. Antrenor. Turunc

Romania: Marius Tic, Cosmin Radu 3 (1 pen), Tiberiu Negrean 3, Mihnea Gheorghe, Victor Antipa 1, Andrei Prioteasa 4 ( 1 pen), Vlad Georgescu, Tudor Fulea 5, Robert Gergelyfi 1, Nicolae Oanta 2, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik 1, Serban Abrudan. Antrenor: Athanasios Kechagias

Arbitrii: SANTOS Luis (POR) si HORVATH Robert (SVK)

Superioritati numerice: Turcia 2/7, Romania 4/8.

Penalty-uri: Romania 2/3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.