Alături de team-ul capitanului echipei nationale a Romaniei, între cele mai bune sase formatii de pe continent au mai acces Radnicki Kragujevac (Srb), Partizan Belgrad (Srb), Pro Recco (Ita), Brescia (Ita) si Atletic Barceloneta (in calitate de  organizatoare a turneului).

La turneul de la Barcelona, Primorje va evolua direct in semifinale, urmand sa intalneasca invingatoarea dintre Atletic Barceloneta si Brescia, care se vor intalni joi 29 mai in sferturi. Tot joi, in cealalta partida din sferturi se intalnesc Partizan si Pro Recco, castigatoarea urmand sa intalneasca in penultimul act pe Radnicki. Semifinalele use vor desfăşura vineri 30 mai, iar finala mică şi cea mare o zi mai târziu. 

„Asteptam sa vedem cine va castiga dintre Barceloneta si Brescia. Din punctul meu de vedere Barceloneta este favorita pentru ca joaca acasa, dar si Brescia trebuia luata in seamapentru ca, au reusit, ca un exemplu, sa castige meciul doi contra lui Pro  in finala campionatului italian. Practic toate echipele care sunt in Final Six sunt suficient de puternice ca sa poata concura pentru titlu” spune Cosmin Radu despre participarea in turneul final al Ligii Campionilor.

Cosmin Radu a mai jucat la un turneu final de Champion League in 2012 cu Mladost, la Oradea, unde a terminat pe locul 3 dupa ce formatia sa a invins in finala mica pe Vasas, cu 11 la 7.

In 2008, Andrei Iosep a jucat tot cu Mladost Zagreb in Final Four-ul Europligii. La turneul care s-a desfasurat tot la Barcelona, „Calutu” a ocupat cu formatia sa locul patru, dupa ce Mladost a fost invinsa in finala mica de Vasas cu 8 la 6. De-alungul istoriei în Final Four-ul Euroligii au mai ajuns doi jucători de naţionalitate română, care evoluau însă pentru reprezentativele Italiei – Bogdan Rath, respectiv Greciei –  Petre Sanda.

Champions League Final Six 2014
Bernat Picornell, Barcelona

Programul meciurilor

Joi, 29 Mai:

18.00: Pro Recco (ITA) – Partizan Belgrad (SRB) – QF1
19.30: C.N. Atletic-Barceloneta (ESP) – AN Brescia (ITA) – QF2

Vineri, 30 Mai:


16.30: LQF1 – LQF2 – locurile 5/6
18.00: WQF1 – Radnicki Kon Tiki Kragujevac (SRB) – SF1
19.30: WQF2 – Primorje EB Rijeka (CRO) – SF 2

Sambata, 31 Mai:

18.30: LSF1 – LSF2 – finala mica
20.00: WSF1 – WSF2 – finala

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.