La  tragerea la sorti a grupelor de la turneul final al Campionatului European, programat in aceasta vara in capitala Ungariei, Romania a fost repartizata in grupa A si le va avea ca adversare pe Muntenegru (vicecampioana mondiala), Italia (vicecampioana olimpica), Grecia, Rusia si Georgia. Capitanul echipei nationale, Cosmin Radu, este multumit de tragerea la sorti dar atrage atentia ca niciun meci nu va fi usor in grupa de la Europene.

Cosmin Radu, daca ne uitam la cealalta grupa pare o tragere buna, avand in vedere ca au fost evitate reprezentative cu nume, precum Serbia (campioana europeana en-titre), Ungaria (campioana mondiala, gazda competitiei), sau Croatia (campioana olimpica).

Cred ca mai important pentru noi, ca echipa, este sa ne intereseze modul in care vom jucam noi la Europene, nu neaparat cu cine am picat acolo. Asta este cel mai important lucru.  Pe hartie da, se poate spune ca suntem cu niste echipe  care sunt mai usor de batut, dar in apa lucrurile astea se sterg. Trebuie sa demonstrezi ca esti mai bun decat fiecare.

Trebuie tinut cont si de rezultatele din ultimul timp, nu? Rusia a castigat in Liga Mondiala meciul cu Romania cu 15 la 5, iar voi v-ati luat revansa la Bucuresti, cu 13 la 7, dar sunt doua meciuri diferite. Georgia a invins de asemenea formatia noastra, intr-un turneu de pregatire, iar Grecia creste de la an la an. Sunt niste adversare de care trebuie sa se tina cont, chiar daca mai facile decat Muntenegru sau Italia.

Tocmai de aceea am spus ca numai pe hartie e mai usoara grupa, in realitate toate meciurile vor fi extrem de disputate. Sunt convins ca vom avea probleme cu absolut toti adversari si vom reusi sa le punem probleme absolut tuturor adversarilor. Cel mai important pentru noi este sa ne uitam la modul in care noi jucam.

Poate fi o grupa in care Romanie sa termine pe locul trei sau poate fi pe 5/6?

Sau pe 1, de ce nu! Sa o luam meci cu meci si dupa aceea vedem unde o sa fim la sfarsitul grupei si ce avem de facut mai departe. Normal ca noi dorim sa castigam toate meciurile!

Turneul final al Campionatului European se va desfasura in perioada 14 – 27 iulie, la Budapesta.

Cosmin Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.