Rezultat excelent astazi pentru tanara noastra echipă, impotriva, din punctul meu de vedere, celei de-a patra echipă favorită la obtinerea calificării la J.O.Tokyo, Rusia.

O apărare disciplinată, retrasă din toate zonele (inclusiv din extreme)  la aproximativ 5.5- 6m de poartă, foarte mobili, au reușit in mare parte să inchidă jocul la centru (mai ales in primele doua reprize, acolo fundașii nostri aveau mari probleme in a se apăra 1 la 1 la
centrii Lisunov si Dereviankin, dar să si blocheze cateva șuturi importante, ale unor trăgători foarte buni de la distanță cum sunt Nagaev, Kharkov sau Kholod. Iar cand această apărare aglomerată a fost depășită, a intervenit în multe rânduri magistral, Marius, care putea la fel de ușor să primească trofeul de cel mai bun jucător al meciului.

Cred  că apararea noastră a fost ajutată si de atacanții rusi care efectiv pe toată durata meciului nu au facut aproape nici o intrare pentru a deschide si mai mult spațiile în fata centrului sau pentru a destabiliza apărarea noastră si a avea culoare mult mai clare de șut la poartă.

Atacul a fost disciplinat, fără să isi asume riscuri mari,  incercând angajarea centrilor nostri, si mai ales a lui Cosmin, care iși domina clar adversarii, si la 39 de ani. Golul lui, de 8-8, a fost cel mai frumos al meciului, cu o răsucire de 180 de grade cu mingea deasupra capului, lasându-l într-o postură cam ridicolă pe  fundașul rus.

Cu siguranță, am avut si ghinion la ultimul gol inscris de ruși, cand mingea apărată de Marius, i-a venit efectiv „pe tavă” lui Nikita Dereviankin, și fostul jucător al Stelei, a egalat meciul.

Rușii au avut sansa de a castiga in ultima secundă a meciului cand sutul din superioritate a lui Nagaev a fost blocat excelent de pe linia de 2m de Andrei Prioteasa, mingea ducandu-se catre  vinclul porții.

Per total, spun, un rezultat echitabil, care ajută mult moral, echipa Romaniei, in confruntarea foarte importantă de mâine cu o Olandă, care a ieșit destul de șifonată din meciul cu Croația de azi, primind nu mai putin de 25 de goluri.

ANDREI IOSEP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.