Meciurile naționalei de la turneul de calificare la Jocurile Olimpice nu vor fi transmise de nici o televiziune din Romania.

Aceasta este vestea care ne-o dă Federația Romană de Polo prin intermediul cotidianului Pro Sport. Ni se oferă si toate detaliile referitoare la cum putem urmări (contra cost) meciurile Romaniei, si nu numai. Pretul mi se pare super bun (6.99 euro), pentru cei care sunt interesați de fenomen, avand posibilitatea de a urmări aproximativ 50 de meciuri.

Problema esta alta. Referitor la o parte din cei care iubesc polo-ul, si care nu au posibilitatea poate de a plati această sumă (poate nici măcar nu au un card bancar) si de asemenea la publicul larg, care poate sunt iubitori de handbal, de exemplu (eu urmăresc cu interes meciurile de handbal, fiind un sport spectaculos, apropiat de sportul nostru) care cu siguranță nu vor plăti nici un cent pentru a urmări evolutia băietilor nostri.

Expunerea noastră, a polo-ului, va fi incă o dată, foarte apropiată, dacă nu chiar 0. Nici măcar o televiziune nu a fost prezentă la ultimul antrenament, de exemplu, al lotului inainte de plecare, deci nici măcar un interviu, doar cateva fotografii cu reprezentanții COSR-ului, alături de echipă si staff.

Se spune in articol că prețul cerut de organizatori este prea mare (nu ni se dă nici un preț). Poate este prea mare pentru interesul generat de acest sport in ultimii ani. Imi este greu de crezut ca nu s-a putut ajunge la o soluție, intre Federația Romană de Polo, sponsorii ei si una dintre televiziunile din Romania pentru ca toți iubitorii de polo si nu numai, sa poată urmări băieții nostri in incercarea lor de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sunt probabil voci care ar spune, că nu avem sanse si de aceea nu ar exista interes pentru a se transmite meciurile. Dar indiferent ca șansele poate sunt mai mici ca acum 4 sau 8 ani, acestea există. Indiferent că vorbim de 5, 10, 20% pentru calificare la Tokyo, acestea există. Si nationala de polo a Romaniei, le are. Polo-ul este „acolo”, spre deosebire de poate alte sporturi care nici măcar nu au ajuns să aibă sansa de a participa la un astfel de turneu (volei, baschet).

Este trist că s-a ajuns aici, și ca majoritatea publicului devorator de sport, nu va avea posibilitatea de a urmări tinerii nostri poloisti, sau poate unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport (dacă nu cel mai bun) Cosmin Radu, la ultimele meciuri in echipa națională.

Și mai pun o intrebare. Credeți ca meciurile echipei feminine de handbal, de la turneul de calificare pentru J.O. vor fi transmise publicului larg din Romania?
Eu zic, că da!

                                                                                                       Andrei Iosep

1 COMENTARIU

  1. Din păcate, doar ce,, produce”bani contează. Restul…. Nu mai contează. Am copilul la polo. Doar antrenorii știu cât de greu le este că nu le pot oferi copiilor noștri tot ce merită. Doar noi, părinții știm câte eforturi trebuie să facem să fie totul bine. Și cu toate acestea, reușim sa ne descurcăm și fără ajutorul celor care dețin puterea, indiferent care ar fi acele persoane (Federație, Minister).
    RESPECT pentru cei care nu renunță : sportivi, antrenori, părinți.
    Poate într-o zi va răsări și soarele pe stradă noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.