La Lausanne a avut loc ieri o sedința a Comitetului Executiv al Comitetului Internațional Olimpic in cadrul careia s-au discutat problemele legate de pandemia de coronavirus și implicațiile legate de desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 24 iulie-09 august 2020.

CIO a hotărât să ia în calcul mai multe scenarii în ceea ce privește desfășurarea la timp a Jocurilor dar și pentru a modifica data de începere a competiției din Japonia.

Această hotărâre va permite o mai bună analizare a situației de sănătate din întreaga lume și din Japonia. Va servi drept bază pentru cea mai bună decizie care va fi luată în interesul sportivilor și al tuturor celor implicați.

Într-o scrisoare către sportivi, preşedintele CIO, Thomas Bach, a afirmat încă o dată că protejarea sănătății tuturor celor implicați și contribuția la stoparea virusului este principiul fundamental :
„Viețile omului au prioritate asupra tuturor, inclusiv a organizării Jocurilor. CIO vrea să facă parte din soluție. Prin urmare, principiul nostru este să protejăm sănătatea tuturor celor implicați și să contribuim la oprirea virusului. Îmi doresc, și cu toții lucrăm pentru asta, ca speranța exprimată de atât de mulți sportivi, NOC-uri și IF-uri de pe toate cele cinci continente, să se împlinească. Sper ca la sfârșitul acestui tunel întunecat prin care trecem împreună, neștiind cât de lung este, flacăra olimpică să fie lumina de la capătul său!”

Comitetul Executiv a subliniat că anularea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 nu va rezolva nici una dintre probleme și nici nu va ajuta pe nimeni. Prin urmare, anularea nu este pe ordinea de zi.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here