Acasă Noutati Canada si Australia vor boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă acestea...

Canada si Australia vor boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă acestea nu se amână

Canada și Australia au anuntat ca nu isi vor trimite sportivii la Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc în intervalul prevăzut, 24 iulie - 9 august.

40
0

Comitetul Olimpic şi Paralimpic Canadian a cerut organizatorilor dar şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să amâne cu un an Jocurile Olimpice din cauza pandemiei de coronavirus

“Nu este vorba doar de sănătatea sportivilor, ci de sănătatea publică. Cu pandemia de COVID-19 și riscurile asociate, nu este sigur ca sportivii să continue antrenamentele pentru aceste jocuri. De fapt, aceasta contravine sfaturilor de sănătate publică, pe care le îndemnăm tuturor canadienilor să le urmeze. Le oferim întreaga susţinere organizatorilor pentru a-i ajuta să treacă prin toată complexitatea pe care reprogramarea jocurilor o presupune”, arata comunicatul forului canadian.

Acelasi comunicat l-a dat si Comitetul Olimpic Australian (AOC), care a precizat că sportivii ar trebui să se pregătească pentru amânarea jocurilor cu un an de zile.

“AOC consideră că sportivii noştri trebuie acum să acorde prioritate propriei lor sănătăţi şi a celor din jurul lor şi să poată să se întoarcă la familiile lor”, a arătat AOC.

Canada a obtinut deja biletele pentru Jocurile Olimpice la turneul feminin, in timp ce la mascuin, echipa antrenata de Pino Porzio ar trebui sa participe la turneul preolimpic de la Rotterdam care a fost amanat pentru sfarsitul lunii mai.

Australia are ambele nationale de polo pe apa calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Comitetul Internaţoinal Olimpic a anunţat duminica, 22 martie, că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Într-o scrisoare către sportivi, preşedintele CIO, Thomas Bach, a precizat că forul analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei.

„Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a notat Bach.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu câteva scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie – 9 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Continut protejat contra lenesilor !!